Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια. (time.com)

Σύμφωνα με τον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Ulke, στους νεκρούς της βομβιστικής επίθεσης την 17η Φεβρουαρίου στην Άγκυρα συμπεριλαμβάνονται και 22 πιλότοι της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε σύνολο 28 νεκρών.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει κοινοποιήσει επίσημη επιβεβαίωση αλλά, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν σκοπίμως προσπαθεί να αποκρύψει το γεγονός.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε δίπλα στο κτίριο του αρχηγείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως επίσης και στα κτίρια του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης.

Στους νεκρούς ήταν 26 στρατιωτικοί και 2 πολίτες. Ακόμα 60 άτομα τραυματίστηκαν.

Καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το Southfront.org για την «Προέλαση»
Αρχική πηγή: tvzvezda.ru

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: