Πολωνικά Leopard 2A4 σε σχηματισμό φάλαγγας.

Η γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall Landsysteme και η κρατική αμυντική βιομηχανία της Πολωνίας, Bumar-Labedy, υπέγραψαν σύμβαση αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ (144 εκατομμυρίων $) για τον εκσυχρονισμό των αρμάτων Leopard 2A4, τα οποία υπηρετούν στον Πολωνικό Στρατό, γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η Bumar-Labedy.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η Rheinmetall θα κατασκευάσει ένα πρωτότυπο αναβαθμισμένου άρματος, με την ονομασία Leopard 2PL, και θα εκσυγχρονίσει ένα πακέτο δοκιμών δώδεκα περίπου μονάδων. Εν συνεχεία, η γερμανική βιομηχανία θα μεταφέρει τεχνογνωσία στην Bumar-Labedy, και η βιομηχανία που εδρεύει στο Γκλιβιτσε θα αναβαθμίσει τα υπόλοιπα άρματα μάχης. Το 2002, η Πολωνία προμηθεύτηκε μεταχειρισμένα128 Leopard 2A4 από την Γερμανία.

Η Bumar-Labedy είναι τμήμα του κρατικού Ομίλου Πολωνικών Εξοπλισμών (PGZ), μια εταιρεία δημιουργήθηκε από τις πολωνικές αρχές για να ενσωματώσει την κατακερματισμένη κρατική αμυντική βιομηχανία.

Rheinmetall και PGZ συνεργάζονται επίσης σε ένα πρόγραμμα εξέλιξης ενός νέου θωρακισμένου οχήματος για τον Πολωνικό Στρατό, με τον προγραμματισμένο διαγωνισμό του στρατιωτικού οχήματος της Πολωνίας στο στόχαστρο τους. Πέρυσι, οι δυο συνεργάτες παρουσίασαν τα σχέδια τους να αναπτύξουν ένα εξάτροχο θωρακισμένο όχημα “προσανατολισμένο στις απαιτήσεις του προγράμματος προμήθειας του ελαφρά θωρακισμένου αναγνωριστικού οχήματος LOTR του Πολωνικοί Στρατού.”

Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας μελετά την αντικατάσταση των παλιών σοβιετικής προελεύσεως, αμφίβιων, θωρακισμένων οχημάτων BRDM-2 με ένα νέο όχημα, το όποιο θα ζυγίζει λιγότερο από 20 τόνους.

https://www.facebook.com/czarna.dywizja/videos/10154136304703840/

Jaroslaw Adamowski,

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

11 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Με ἕνα ἑκατομμύριο € ἀνά ἄρμα,ἴσα που κάνεις μία ἀνακατασκευή.
  Για οὐσιαστικό ἐκσυγχρονισμό,με πρόσθετη θωράκιση και ἀνεξάρτητο θερμικό περισκόπιο για τον ἀρχηγό,ἡ ταρίφα ξεφεύγει,χώρια ἡ ψηφιοποίηση.
  Εἶμαι περίεργος να δῶ το ἀποτέλεσμα.

  Απάντηση
 2. famas

  Οι Πολωνοί όμως υποστηρίζουν ότι τόσο το PERI R17Α3, όσο και το EMES 15 θα φορέσουν 3ης γεννεάς θερμική κάμερα PCO S.A. KLW-1 Asteria.

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Ἀμφιβάλλω ἄν το ἕνα και κάτι Μ€ ἐπαρκοῦν και για τα δύο αὐτά.
   Ἄλλωστε,οἱ Γερμανοί διαπίστωσαν ὅτι ἡ ἑνσωμάτωση της Attica στο EMES-15 ἦταν ἀδύνατη χωρίς ἐκτεταμένη ἀναδόμηση-και το ἀνάλογο κόστος-περιορίζοντας την ἀναβάθμιση στο PERI R-17.

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Δέν πιστεύω ὅτι ἡ διαφορά σε ἐγατικό κόστος ἀρκεί για να κρατήσει τις τιμές τόσο χαμηλά,ἰδίως ὅταν δέν ὑπάρχει μεγάλη ἀγορά για κάποια προϊόντα,ὅπως τα θερμικά.
    Ποιός πληρώνει για παράδειγμα το κόστος ἀναπτύξεως για τους θερμικούς ἀπεικονιστές;
    Ἥ μήπως θα ἀγοραστεί ἡ τεχνολογία ἀπό το ἐξωτερικό;
    Θα τοποθετηθεί πρόσθετη θωράκιση;
    Και αὐτά εἶναι μερικά μόνο ἐρωτήματα.
    Διότι ἄν οἱ Πολωνοί κοιτοῦν μπροστά,θα πρέπει να σκεφτοῦν και την ψηφιοποίηση και ἑνεργό σύστημα αὐτοπροστασίας,ἴσως και κλιματισμό κ.λ.π,κ.λ.π.

 3. famas

  Αχέροντα, δεν λένε για πρόσθετη θωράκιση, φυσικά και δεν φτάνουν τα λεφτά. Έχουν όμως εγχώρια αναπτηγμένο σύστημα αυτοπροστασίας και σίγουρα στο μέλλον θα προχωρήσουν και στη συμπλήρωση των ελλείψεων που συζητάμε. Το ότι θα βάλουν όμως 3ης γεννεάς θερμικό στα δύο σκοπευτικά είναι βέβαιο. Άλλωστε όπως ξέρεις σίγουρα καλύτερα το R17A2 με την προσθήκη θερμικού γίνεται A3. Βέβαια με μια πρώτη σύγκριση με το δικό μας Ophelios βλέπουμε ότι σαν ανάλυση τουλάχιστον 640512 κ 576786 η Πολωνική πρόταση υστερεί, αλλά όπως είπαμε το Ophelios είναι μια γενιά πίσω σε τεχνολογία.

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Το R17A2 εἶναι το R17A1 με προσθήκη θερμικοῦ ἀπεικονιστή.
   Το R17A3 θα εἶναι προφανῶς μία βελτίωση του -Α2,ἀλλά δέν γνωρίζω τίποτε ἐπ᾿αὐτοῦ,οὔτε ἀκόμη ἄν μπορεί να δοθεί αὐτός ὁ χαρακτηρισμός χωρίς ἕγκριση του κατέχοντος τα πνευματικά δικαιώματα.
   Μπορείς να διευκρινήσεις τον βαθμό ἀναλύσεως «ανάλυση τουλάχιστον 640512 κ 576786»;

   Απάντηση
   • famas

    Αχέροντα, στην πράξη δεν ξέρω τι διαφορά έχει η μία ανάλυση από την άλλη.Η ανάλυση της προβαλόμενης στο σκοπευτικό εικόνας σε 640 γραμμές οριζόντια και 512 γραμμές κάθετα ξεπερνούν τα όρια της VGA ανάλυσης που είχαμε πριν μερικά ως πολλά χρόνια πριν. Με βάση αυτό το όριο θεωρώ ότι η εικόνα είναι αρκετά καλή.

 4. xm8

  Σύμφωνα με το IHS Jane’s Defence Weekly το κόστος της αναβάθμισης 128 αρμάτων στο πρότυπο Leopard 2PL είναι ύψους 605,7 εκατομμυρίων ντόλαρς. Δηλαδή 5 εκατ $ το κομμάτι (ουάου… που θα έλεγε και ο Γιάνης με ένα ν). http://www.janes.com/article/56972/poland-orders-128-upgraded-leopard-2pl-main-battle-tanks
  Ο famas μας δελέασε με το σύνδεσμο, αλλά από πολωνικά γρι και το google translate δε βοηθάει.
  Είναι φρέσκο και στα αγγλικά http://www.defence24.com/312490,leopard-2pl-programme-showcased-modernization-package-for-the-polish-main-battle-tanks και ξεκαθαρίζει τι σκοπεύουν να κάνουν οι Πολωνοί.
  Αναλυτική παρουσίαση της KLW-1 «Asteria»: http://www.defence24.com/company/pco-sa/article/mspo-2015-asteria-thermal-vision-camera-modernization-of-the-rosomak-ifv
  Δεν κατάφερα να βρω τίποτα για το F6 overhaul level (ανακατασκευή επιπέδου 6) στο οποίο θα υποβληθούν τα άρματα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ή ξέρει σχετικά ας κάνει ένα σχόλιο.
  Πολλά τα λεφτά πάντως.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: