Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου πλοίου ειδικά σχεδιασμένου για το κυνήγι αθόρυβων ντιζελοκίνητων/ ηλεκτροκίνητων υποβρυχίων. (DARPA)

Τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτοτύπου του προγράμματος ACTUV (Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel) παρουσίασε η DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου πλοίου ειδικά σχεδιασμένου για το κυνήγι αθόρυβων ντιζελοκίνητων/ ηλεκτροκίνητων υποβρυχίων.

Το πρόγραμμα έχει τρεις σκοπούς: Την εξερεύνηση των δυνατοτήτων μιας τέτοιας πλατφόρμας, έχοντας κατά νου ότι δεν προβλέπεται ανθρώπινο πλήρωμα/ χειριστές στο σκάφος κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων (και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη εξυπηρέτηση χώρου), η εξέλιξη των αυτόνομων ναυτικών συστημάτων έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιχειρούν σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων για μακρά χρονικά διαστήματα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν τα διεθνή πλαίσια κανόνων περί ασφαλούς πλοήγησης, ναυτικής νομοθεσίας κλπ και την επίδειξη μη συμβατικών τεχνολογιών αισθητήρων για εντοπισμό και παρακολούθηση εξελιγμένων, αθόρυβων εχθρικών υποβρυχίων.

Παράλληλα, η DARPA υπογραμμίζει ότι, πέρα από τον ανθυποβρυχιακό ρόλο, τα σκάφη αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους ρόλους, με διαφορετικό εξοπλισμό.

Πηγή: naftemporiki.gr/Φωτογραφίες: DARPA

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: