Η υπουργός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αποκάλυψε την πρώτη επίσημη καλλιτεχνική απόδοση του νέου Βομβαρδιστικού Κρούσης Μεγάλων Αποστάσεων με την επίσημη κωδικοποίηση του: Το B-21.

Η υπουργός της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αποκάλυψε την πρώτη επίσημη αναπαράσταση του νέου Βομβαρδιστικού Κρούσης Μεγάλων Αποστάσεων με την επίσημη κωδικοποίηση του: Το B-21.

Με ομιλία της στο Συμπόσιο Αεροπορικής Ισχύος της Ένωσης Πολεμικής Αεροπορίας την 26 Φεβρουαρίου, η υπουργός Ντέμπορα Λι Τζειμς, μοιράστηκε την καλλιτεχνική απεικόνιση σχεδίου του βομβαρδιστικού επόμενης γενιάς, το οποίο θα κατασκευαστεί από την Northrop Grumman. Επίσης ανακοίνωσε την πολυ-αναμενόμενη κωδικοποίηση του αεροσκάφους, το B-21.

Ωστόσο, η USAF δεν έχει αποφασίζει σχετικά με την ονομασία του νέου B-21, είπε η Τζειμς. Ζήτησε από τους αεροπόρους να την αποστείλουν ως πρόταση.

“Οπότε έχουμε μια εικόνα, έχουμε μια κωδικοποίηση, άλλα αυτό που δεν έχουμε ακόμα, δεν έχουμε ακόμη ένα όνομα,” είπε η Τζειμς, “και σε αυτό το σημείο προκαλώ και καλώ κάθε αεροπόρο σήμερα… να μας δώσει την καλύτερη πρόταση για ένα όνομα για το B-21, το νεότερο βομβαρδιστικό της Αμερικής.”

Καθώς δεν υπάρχουν πρωτότυπα του αεροσκάφους, η καλλιτεχνική απεικόνιση που αποκαλύφθηκε την 26η Φεβρουάριου βασίζεται στην αρχική σχεδίαση του έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση της USAF.
Η USAF διευθέτησε την ονομασία B-21 ως την αναγνώριση ότι το LRS-B είναι το πρώτο βομβαρδιστικό του 21ου αιώνα, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Τζειμς επίσης εξήγησε στην ανακοίνωση γιατί το B-21 μοιάζει με το B-2, επίσης σχεδιασμένο από την Northrop.

“Το B-21 που έχει σχεδιαστεί από την αρχή βασίζεται σε ένα σύνολο απαιτήσεων που του επιτρέπουν την χρήση των υπαρχόντων και δοκιμασμένων τεχνολογιών,” είπε η Τζειμς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Northrop Τιμ Παιντερ επεσήμανε την αναγκαιότητα του βομβαρδιστικοί B-21 για το μέλλον της χώρας με μια ανακοίνωση που έστειλε μεσώ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους δημοσιογράφους μετά τις επισημάνσεις της Τζειμς.
“Η Northrop Grumman είναι περήφανη να υπηρετεί ως ο κύριος ανάδοχος του βομβαρδιστικού B-21, σε συνεργασία με την USAF, για να παραδώσει μια δυνατότητα που είναι ζωτική για την εθνική μας ασφάλεια,” είπε ο Παιντερ. “Οποιεσδήποτε ερωτήσεις θα πρέπει να κατευθύνονται στην Πολεμική Αεροπορία.”

Την 27 Οκτωβρίου η USAF ανέθεσε την σύμβαση για την μηχανική και κατασκευαστική εξέλιξη του B-21 στην Northrop. Η USAF μελετά να αναπτύξει το νέο βομβαρδιστικό στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Lara Seligman

Απόδοση/Μετάφραση απο το defensenews.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: