Η υπουργός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αποκάλυψε την πρώτη επίσημη καλλιτεχνική απόδοση του νέου Βομβαρδιστικού Κρούσης Μεγάλων Αποστάσεων με την επίσημη κωδικοποίηση του: Το B-21.

Η υπουργός της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αποκάλυψε την πρώτη επίσημη αναπαράσταση του νέου Βομβαρδιστικού Κρούσης Μεγάλων Αποστάσεων με την επίσημη κωδικοποίηση του: Το B-21.

Με ομιλία της στο Συμπόσιο Αεροπορικής Ισχύος της Ένωσης Πολεμικής Αεροπορίας την 26 Φεβρουαρίου, η υπουργός Ντέμπορα Λι Τζειμς, μοιράστηκε την καλλιτεχνική απεικόνιση σχεδίου του βομβαρδιστικού επόμενης γενιάς, το οποίο θα κατασκευαστεί από την Northrop Grumman. Επίσης ανακοίνωσε την πολυ-αναμενόμενη κωδικοποίηση του αεροσκάφους, το B-21.

Ωστόσο, η USAF δεν έχει αποφασίζει σχετικά με την ονομασία του νέου B-21, είπε η Τζειμς. Ζήτησε από τους αεροπόρους να την αποστείλουν ως πρόταση.

“Οπότε έχουμε μια εικόνα, έχουμε μια κωδικοποίηση, άλλα αυτό που δεν έχουμε ακόμα, δεν έχουμε ακόμη ένα όνομα,” είπε η Τζειμς, “και σε αυτό το σημείο προκαλώ και καλώ κάθε αεροπόρο σήμερα… να μας δώσει την καλύτερη πρόταση για ένα όνομα για το B-21, το νεότερο βομβαρδιστικό της Αμερικής.”

Καθώς δεν υπάρχουν πρωτότυπα του αεροσκάφους, η καλλιτεχνική απεικόνιση που αποκαλύφθηκε την 26η Φεβρουάριου βασίζεται στην αρχική σχεδίαση του έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση της USAF.
Η USAF διευθέτησε την ονομασία B-21 ως την αναγνώριση ότι το LRS-B είναι το πρώτο βομβαρδιστικό του 21ου αιώνα, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Τζειμς επίσης εξήγησε στην ανακοίνωση γιατί το B-21 μοιάζει με το B-2, επίσης σχεδιασμένο από την Northrop.

“Το B-21 που έχει σχεδιαστεί από την αρχή βασίζεται σε ένα σύνολο απαιτήσεων που του επιτρέπουν την χρήση των υπαρχόντων και δοκιμασμένων τεχνολογιών,” είπε η Τζειμς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Northrop Τιμ Παιντερ επεσήμανε την αναγκαιότητα του βομβαρδιστικοί B-21 για το μέλλον της χώρας με μια ανακοίνωση που έστειλε μεσώ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους δημοσιογράφους μετά τις επισημάνσεις της Τζειμς.
“Η Northrop Grumman είναι περήφανη να υπηρετεί ως ο κύριος ανάδοχος του βομβαρδιστικού B-21, σε συνεργασία με την USAF, για να παραδώσει μια δυνατότητα που είναι ζωτική για την εθνική μας ασφάλεια,” είπε ο Παιντερ. “Οποιεσδήποτε ερωτήσεις θα πρέπει να κατευθύνονται στην Πολεμική Αεροπορία.”

Την 27 Οκτωβρίου η USAF ανέθεσε την σύμβαση για την μηχανική και κατασκευαστική εξέλιξη του B-21 στην Northrop. Η USAF μελετά να αναπτύξει το νέο βομβαρδιστικό στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Lara Seligman

Απόδοση/Μετάφραση απο το defensenews.com για την Προέλαση.

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: