Ανώνυμη τουρκική πηγή επιβεβαίωσε το γεγονός, σύμφωνα με το Russia Today. (Bots aia/Flikcr)

Οι Κούρδοι κατέρριψαν ένα Τουρκικό ελικόπτερο πάνω από το ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο όπως υποστηρίζουν χρησιμοποιήθηκε σε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τους.

Σύμφωνα με το Russia Today, ανώνυμη τουρκική πηγή επιβεβαίωσε το γεγονός. Η Άγκυρα είχε προηγουμένως παραδεχτεί πως ο τουρκικός στρατός πλήττει στόχους του PKK στο Ιράκ. Ο τουρκικός στρατός επιχειρεί επίσης εναντίον Κούρδων εντός της χώρας και βομβαρδίζει κουρδικές αντάρτικες ομάδες στη βόρεια Συρία.

Το ακόλουθο βίντεο είναι από προσβολή ελικοπτέρου το 1997, που «ανεβηκε» στο διαδίκτυο την 1η Μαρτίου.

Ο Κάνι Ξουλάμ, από το Αμερικανοκουρδικό Δίκτυο Ενημέρωσης (American Kurdish Information Network),ανέφερε στο RT πως η κυβέρνηση της Αγκυρας δεν αναφέρει γενικώς τις στρατιωτικές της απώλειες στις μάχες κατά των Κούρδων, ώστε να παρουσιάζει τον τουρκικό στρατό ως μια δύναμη που δεν μπορεί αν νικηθεί. «Θέλουν να γονατίσουν τους Κούρδους», προσθέτει, ενώ σημειώνει πως οι Κούρδοι συχνά αιχμαλωτίζουν Τούρκους στρατιώτες, αλλά η τουρκική κυβέρνηση ποτέ δεν το παραδέχεται.

Πηγή: protothema.gr

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: