Με «σφραγίδα» Κάμερον-Ολάντ. (Copyright © : Dassault)

Ντέιβιντ Κάμερον και Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν κατά τη διμερή συνάντηση κορυφής στην Αμιέν της βόρειας Γαλλίας να επενδύσουν από κοινού δύο δισ. ευρώ σε πρόγραμμα για την κατασκευή της επόμενης γενιάς μη επανδρωμένων αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων με προοπτική τα νέα drone να είναι επιχειρησιακά έως το 2030.

Στην κοινή δήλωση, που υπογράφηκε στην Αμιέν παρουσία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον επισημαίνεται ότι δύο χώρες θα επενδύσουν «περισσότερα από δύο δισ. ευρώ» στο κοινό πρόγραμμα.

Είναι η πρώτη φορά που το Παρίσι και το Λονδίνο αναφέρουν αριθμητικά τη συνολική οικονομική δέσμευσή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τις βάσεις για το οποίο είχαν θέσει σε προηγούμενη συνάντηση κορυφής το 2014 στο Μπράιζ Νόρτον της κεντρικής Αγγλίας.

Newsroom ΔΟΛ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: