Η USAF εργάζεται πάνω σε νέους πυραύλους αυτοπροστασίας για μαχητικά αεροσκάφη.

Τα επόμενα τρία χρόνια η αμυντική βιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πρόκειται να διαγωνιστεί στην εξέλιξη ενός νέου πυραύλου αυτοπροστασίας για τα μαχητικά αεροσκάφη αποβλέποντας στην αντιμετώπιση των τελευταίας γενιάς ρωσικής και κινεζικής κατασκευής όπλων αέρος-αέρος, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Lockheed Martin.

Για αρκετά χρόνια, το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (AFRL) και διάφοροι εργολάβοι, συμπεριλαμβανομένης των Lockheed Martin, Raytheon και Boeing, ερευνούν σχέδια και υποσυστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα νέου τύπου αέρος-αέρος πυρομαχικό.

Το σχέδιο της Lockheed, το μικροσκοπικό πυρομαχικό αυτοπροστασίας (MDSM) – περίπου στο μισό μέγεθος ενός πυραύλου AIM-120D AMRAAM μήκους 3,7 μέτρων- θα ενισχύσει μια περιορισμένη ικανότητα κατάρριψης εχθρικών αεροσκαφών σε εμπλοκές μικρών αποστάσεων, είπε ο αντιπρόεδρος των τακτικών πυραύλων και συστημάτων μάχης ελιγμού, Φρανκ Σ. Τζον, μιλώντας την 15η Μαρτίου στην ετήσια ημέρα των μέσων ενημέρωσης της Lockheed.

Αλλά ο κύριος σκοπός του όπλου, επίσης γνωστό ως ο μικρός πύραυλος προηγμένων δυνατοτήτων (SACM) θα είναι η αναχαίτιση και εξουδετέρωση εισερχόμενων εχθρικών πυραύλων, όπως ο μεγάλου βεληνεκούς, κινεζικής κατασκευής PL-12 και ο ρωσικής κατασκευής Vympel RVV-BD.

“Γνωρίζω ότι οι MSDM και SACM και όλα τα αυτά τα στοιχεία είναι οι απαντήσεις σε αυτές τις απειλές κατά κάποιο τρόπο ως μια δυνατότητα αυτοπροστασίας για τα αεροσκάφη μας,” είπε ο Σ.Τζον.

Ο Σ.Τζον υπολογίζει ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα είναι έτοιμη να εκκινήσει το διαγωνισμό για το νέο πυρομαχικό σε 18 με 30 μήνες, ο όποιος, αν χρηματοδοτηθεί, θα προσθέσει ένα ακόμη στοιχείο στο οπλοστάσιο εσωτερικής μεταφοράς των F-22 και F-35.

Το σχέδιο της Lockheed βασίζεται σε ένα πυρομαχικό hit-to-kill που καταστρέφει το στόχο μόνο με κινητική δύναμη. Προωθούμενος από έναν μικρό πυραυλοκινητήρα, θα επωφεληθεί από την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για το εκσυγχρονισμένο τμήμα πυραύλου αναχαίτισης (MSE) Patriot PAC-3. Η Lockheed συνεχίζει να μελετά την καθοδήγηση βάσει αισθητήρων ραντάρ και χαρτογράφησης, είπε ο Σ Τζόν.

Stephen Trimble

Απόδοση/Μετάφραση απο το flightglobal.com για την «Προέλαση.»

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: