Στην Ελλάδα εθελοντές ένοπλοι πολίτες, μέρα-νύχτα, άντρες –γυναίκες αδιακρίτως συνεχίζουν αδιάκοπα την ένοπλη πολεμική τους εκπαίδευση.

Η είδηση αναμεταδίδεται ακέραια από το tourkikanea.gr

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Βirlik οι δράσεις της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) ενοχλούν και προκαλεί εντύπωση στον τούρκο αρθρογράφο το γεγονός ότι οι ασκήσεις της ΛΕΦΕΔ διενεργούνται στην περιοχή της Θράκης.
Ακολουθεί το κείμενο σε μετάφραση από το tourkikanea.gr.

«Στην Ελλάδα εθελοντές ένοπλοι πολίτες, μέρα-νύχτα, άντρες –γυναίκες αδιακρίτως συνεχίζουν αδιάκοπα την ένοπλη πολεμική τους εκπαίδευση.

Εδώ και περίπου 10 έτη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ιδρύονται καθημερινά και αυξάνεται ο αριθμός των ΛΕΦΕΔ (ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ), στις οποίες ομάδες νέων και μέσης ηλικίας πολιτών, άντρες και γυναίκες συνεχίζουν την ένοπλη πολεμική τους εκπαίδευση μέρα και νύχτα.

Στις ασκήσεις που γίνονται σε συγκεκριμένες περιόδους με την συμβολή των Ε.Ε.Δ. οι συμμετοχές αυξάνουν συνεχώς. Τις ασκήσεις αυτές ενίοτε τις παρακολουθεί και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και οι αρχηγοί των Σωμάτων.

Αυτές οι ομάδες εφέδρων κυρίως στην δυτική Θράκη, εκπαιδεύονται σε αντικείμενα όπως κίνηση σε απότομα ορεινά εδάφη, μάχη σε κατοικημένους τόπους, παρακολούθηση προκεχωρημένου στόχου, εύρεση κατεύθυνσης μέρα-νύχτα, χτυπάς-φεύγεις και περισυλλογή τραυματιών, κινήσεις σε χώρους συγκέντρωσης σε περίοδο επιστράτευσης, ενώ μετέχουν επίσης και στις επίσημες παρελάσεις. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ασκήσεις αυτές γίνονται κυρίως στην περιοχή της δυτικής Θράκης.»

Πηγή: Τουρκικά Νέα.
Άρθρο της Birlik.

One Response

  1. SEAMAN

    Και φυσικά η Ελληνική Κυβέρνηση ορμώμενη από τα αριστερά της αντανακλαστικά θα σπεύσει να καταργήσει τις εν λόγω λέσχες , αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον ραγιαδισμό της. Ο δε έτερος κυβερνητικός σύμμαχος, ο »πατριώτης» κυβερνητικός ετέρος θα το καταπιεί και αυτό αμάσητο »φιλώντας» δαχτυλίδι υποταγής στην Υψηλή Πύλη. Τελικά έχει τέλος ο κατήφορος???

    Απάντηση

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: