Πολιτικά παιχνίδια από την Τουρκία με φόντο την επανεισδοχή προσφύγων

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Χίο από το γεγονός ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr ένας από τους έξι Τούρκους αστυνομικούς που έφτασε στο νησί το βράδυ της Κυριακής επιχείρησε να χρησιμοποιήσει διαβατήριο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, αναφέρει το protothema.gr.

Αρχικά στον Τούρκο αστυνομικό επετράπη η είσοδος στο νησί για διανυκτέρευση στη Χίο αλλά το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο hotspot ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε μετά από σχετική ερώτηση και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χίου τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αναφέρει το protothema.gr.

Ανανέωση 16:11

Και με τη βούλα του ΥΠ.ΕΞ. ο Τούρκος παραμένει στη Χίο

Με ειδική άδεια εισόδου θα γίνει αποδεκτός στην Χίο, ο επικεφαλής των τουρκων παρατηρητών που επιχείρησε την είσοδο του με διαβατήριο σφραγισμένο από το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.

Σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών λύθηκε τελικά το πρόβλημα που προέκυψε με τον επικεφαλής των 5 Τούρκων Παρατηρητών που επιχείρησε την είσοδό του στη Χίο με διαβατήριο που έφερε πάνω του σφραγίδες του Τουρκοκυπριακού Ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «πολίτη» οι αρχές του νησιού θα σφραγίσουν την είσοδό του σε ένα λευκό χαρτί κάτι που θα ισοδυναμεί με άδεια εισόδου και παραμονή στη χώρα μας.

Αρνήθηκαν ακόμα και την ξενάγηση

Σύμφωνα πάντως με διασταυρωμένες πληροφορίες του «πολίτη», στο πλαίσιο της γενικότερης αναταραχής που προκάλεσε το συμβάν, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη ξενάγηση των Τούρκων παρατηρητών στη Χίο αφού οι συνάδελφοι του Τούρκου Αξιωματικού που παρέμενε υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο της πόλης αρνήθηκαν να τον αφήσουν μόνο του, ζητώντας να του επιτραπεί η ελευθερία κίνησης στο νησί.

Πηγές: capital.gr και politischios.gr

One Response

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Και πρίν ἀλέκτωρ φωνήσαι,νάτα τα μαντάτα,ὅπως σχολιάζαμε πρόσφατα στην ἀνάρτηση για την βύθιση της κινέζικης τράτας ἀπό την ἀργεντίνικη ἀκτοφυλακή.
  Ὅποιος περίμενε ὅτι οἱ Τούρκοι θα φερόταν «σάν κύριοι»,εἶναι εἴτε άφελής,εἴτε δασκαλεμένος.
  Ὅποιος δέν περίμενε ὅτι οἱ Τούρκοι θα μετέλθουν την κάθε δολιότητα,εἶναι εἴτε ἀφελής,εἴτε δασκαλεμένος.
  Μαντέψτε οἱ «Ἕλληνες» ἐκείνοι «ἀρμόδιοι» που σύρθηκαν σε τέτοια συμφωνία,σε ποιά ἀπό τις δύο κατηγορίες ἀνήκουν.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: