Το Scorpion της Textron AirLand στην αεροπορική έκθεση FIDAE 2016. (IHS/Gareth Jennings)

Η Textron AirLand επιδεικνύει το Scorpion για την αγορά της λατινικής Αμερικής στην αεροπορική έκθεση FIDAE για πρώτη φορά καθώς η βιομηχανία αναζητεί να εξασφαλίσει τον απροσδιόριστο πρώτο πελάτη για το αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου.

Το διθέσιο, δικινητήριο αεριωθούμενο παρουσιάζεται στο εκθεσιακό γεγονός, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο διεθνές αεροδρόμιο Κομοντόρο Αρτούρο Μερίνο Μπενίτεθ από 29 Μαρτίου έως 3 Απριλίου στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2013, το Scorpion έχει αναπτυχθεί για να δεχθεί πακέτα αποστολών που περιλαμβάνουν τις αποστολές καταστολής των εξεγέρσεων (COIN), περιπολία συνόρων, ναυτική επιτήρηση, δίωξη ναρκωτικών, και αεροπορική άμυνα, σε ένα συνολικό πακέτο το οποίο θα στοιχίζει όχι περισσότερο από 20 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να αποκτηθεί και 3000 δολάρια για κάθε μια ώρα λειτουργίας.

Η Textron AirLand έχει κατασκευάσει την πλατφόρμα γύρω από μια αποθήκη φορτίου 2,3 κυβικών μέτρων (M³) στο κέντρο της ατράκτου η οποία μπορεί να δεχθεί διάφορους αισθητήρες και οπλικά συστήματα, αναλόγως την αποστολή. Το Scorpion έχει επίσης έξι υποπτερυγικά σημεία -τρία σε κάθε πλευρά- που μπορούν να αναρτηθούν επιπρόσθετοι αισθητήρες, καύσιμα, ή όπλα όπως το G-CLAW και τα καθοδηγούμενης καθόδου πυρομαχικά Fury.

Οι προδιαγραφές επιδόσεων που παρείχε η βιομηχανία δίνουν στο Scorpion μέγιστη ταχύτητα των 450 κόμβων, επιχειρησιακή οροφή 45000 ποδών και εμβέλεια πλεύσης των 4450 χιλιομέτρων. Ο συνδυασμός της ταχύτητας, εμβέλειας/αυτονομίας και μεγάλου φορτίου όπλων μαζί με το ενσωματωμένο αρθρωτό πακέτο αισθητήρων και τα προσιτά κόστη της προμήθειας και λειτουργίας το καθιστούν μια πολλά υποσχόμενη λύση για την αγορά των ελαφρών αεροσκαφών μάχης/κρούσης.

Για την οικονομικά περιορισμένη λατινική Αμερική, το Scorpion είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή, δεδομένου ότι μπορεί να εκτελέσει την συντριπτική πλειοψηφία των αποστολών που οι περιφερειακές αεροπορικές δυνάμεις συνήθως απαιτούν απο τους στόλους τους, όμως στο κλάσμα των κοστών προμήθειας, λειτουργίας και συντήρησης των περισσότερων τύπων. Το τμήμα Πρόβλεψης Αγορών του IHS Janes προβλέπει την μελλοντική απαίτηση της λατινικής Αμερικής για 285 μαχητικά αεροσκάφη έως το 2025, κοστολογούμενη στα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την “Προέλαση.”

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: