Κλιμάκωση αμφισβητήσεων της υφαλοκρηπίδας

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο παραμένει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο “Τσεσμέ” στην περιοχή των διεθνών υδάτων μεταξύ Ψαρών – Εύβοιας, συνοδευόμενο από την τουρκική φρεγάτα “Γκαζίαντεπ”. Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί την τουρκική κινητικότητα στο κέντρο του Αιγαίου, καθώς η εν εξελίξει δραστηριότητα του “Τσεσμέ” συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX 226/16, το “Τσεσμέ” θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή έως και τις 8 Απριλίου. Ανεξάρτητα από το αν το τουρκικό ερευνητικό πλοίο παραμένει στην περιοχή έως τότε, γίνεται σαφές ότι υπάρχει κλιμάκωση των αμφισβητήσεων.

Την τελευταία φορά που το “Τσεσμέ” είχε βγει στο Αιγαίο, είχε απλώς πραγματοποιήσει πλου ορισμένων ωρών, προτού επιστρέψει στην Τουρκία.

Το ΓΕΕΘΑ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το ΥΠΕΞ, το οποίο και έχει πλέον την ευθύνη για τον συντονισμό των δράσεων η των αντιδράσεων στις τουρκικές κινήσεις.

Πηγή: Εντυπη έκδοση της εφημερίδας “Καθημερινή”, σελ. 6, 30 Μαρτίου 2016.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: