Το μετάλλιο Operation Inherent Resolve Campaign. (Φωτογραφία: Defense Department)

Το Πεντάγωνο έχει δημιουργήσει ένα νέο μετάλλιο για να τιμήσει τους εκατοντάδες στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ και την Συρία προς υποστήριξή των επιχειρήσεων εναντίων των μαχητών του Ντά’ες.

Το μετάλλιο της εκστρατευτικής επιχειρήσεις Inherent Resolve θα απονέμεται στους στρατιωτικούς που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ ή την Συρία ή στον εναέριο χώρο ή τα χωρικά ύδατα των εν λόγω χωρών από την 15η Ιουνίου 2014, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείο Άμυνας.

Περίπου 11000 στρατιώτες είναι υποψήφιοι για το νέο μετάλλιο, το οποίο ο υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ, θα παρουσιάσει την Τετάρτη (31.03.2016).

Για να απονεμηθεί, πρέπει ο στρατιώτης να έχει περάσει τουλάχιστον 30 συνεχόμενες ημέρες στο Ιράκ ή τη Συρία ή 60 μη συνεχόμενες ήμερες, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Το ελάχιστο όριο των 30 ημερών θα αίρεται για όποιον στρατιωτικό έχει τραυματιστεί και μεταφερθεί εκτός χώρας ή έχει συμμετέχει σε μάχη.

Εκατοντάδες στρατιώτες θα προταθούν για το νέο μετάλλιο. Νωρίτερα, οι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στο Ιράκ είχαν προταθεί να λάβουν το «Μετάλλιο Εκστρατείας Μάχης ενάντια στον Τρόμο.» Οι στρατιώτες που παρέλαβαν αυτό το μετάλλιο για τις προηγούμενες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν το παλιό μετάλλιο με το νέο.

Το μετάλλιο θα αποτελείται από έναν μπρούτζινο δίσκο διαμέτρου 1 1/4 της ίντσας και επάνω θα έχει χαραγμένο έναν σκορπιό και ένα χέρι καλυμμένο με μεταλλικό γάντι που μαχαιρώνει το θανατηφόρο αρθρόποδο (τρομοκρατία). Η ταινία του μετάλλιου θα ‘χει ρίγες χρώματος μπλε, γαλαζοπράσινο, αμμώδες και πορτοκαλί.

Το νέο μετάλλιο προκύπτει περίπου δύο χρόνια αφότου οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να στέλνουν στρατιώτες πίσω στο Ιράκ ως αντίδραση στην εξτρεμιστική ομάδα, επίσης γνωστή και Ντά’ες.

Στο Ιράκ υπάρχουν περισσότεροι από 3870 στρατιώτες που όμως όταν σε αυτούς κατατάσσονται και οι στρατιώτες που είναι σε “προσωρινή” ανάπτυξη ο αριθμός φτάνει κοντά στούς 5000, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι στρατιώτες σε προσωρινή ανάπτυξη ίσως να είναι υποψήφιοι για το μετάλλιο αν εκπληρώσουν την ελάχιστη απαίτηση των 30 ημερών.

Η επιλογή για το Μετάλλιο Εκστρατείας στο Ιράκ έληξε το 2011 μετά την απόσυρση των Αμερικάνων στρατιωτών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armytimes.com για την «Προέλαση.»

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: