Το εικονιζόμενο όχημα είναι το ΤΟΜΑ Azovets το οποίο προέκυψε μετά από μετατροπή του άρματος μάχης T-62.

Το σύνταγμα του Αζώφ -ουκρανική πρώην ομάδα εθελοντών που ενσωματώθηκε το 2014 στην Εθνοφυλακή της Ουκρανίας- παρουσίασε το Βαρύ Τεθωρακισμένο Όχημα Πεζικού «Azovets», μια ακόμα μετατροπή του άρματος μάχης Τ-64BV.

Το όχημα έχει δεχθεί εκτεταμένες μετατροπές.

Μετά την αφαίρεση του πύργου και την τοποθέτηση πρόσθετης θωράκισης.

Ενδεικτικά, το βάρος του πύργου αλάφρωσε το 42 τόνων όχημα κατά 15 τόνους αλλά το τελικό βάρος του «Azovets» ανέρχεται σε 41,5 τόνους.

Πέρα από την πρόσθετη θωράκιση έχει εξοπλιστεί με κάμερες για την ολόπλευρη παρατήρηση από το εσωτερικό του οχήματος, ενώ φέρει δύο πύργους με δίδυμα πολυβόλα.

______________________________________________________________

Είσαι λάτρης της αμυντικής τεχνολογίας και γενικότερα των στρατιωτικών θεμάτων;
Αναζητείς ένα χώρο οπού μπορείς να συνομιλήσεις με νηφαλιότητα, να δημοσιεύσεις και αστειευτείς με κόσμιο τρόπο για θέματα άμυνας μακριά από κομματικές ρητορείες και πολιτικές σκοπιμότητες;
Τότε είσαι στο σωστό μέρος, βρήκες αυτό που έψαχνες, υπάρχει για σένα στο Facebook η ομάδα «Προέλαση-Limit Of Advance».
______________________________________________________________

8 Σχόλια

 1. krunar

  αυτοί φτιάχνουν νέα μοντέλα τομπ και τομα πιο γρήγορα απο οτι μπορουν να τουσ τα καταστρέψουν οι ρώσσοι. και τι κέρδισαν?
  κλασσικο παράδειγμα οτι εγχώρια βιομηχανία οχι μόνο δεν σε σώνει αλλά μπορεί και να σε πάρει στο λαιμό της. τα ίδια θα πάθουν και οι απέναντι οταν τα firtina θα βαράνε αλλού για αλλού, τα altay τα ίδια, τα υποωρύχια με τα εγχώρια συστήματα θα είναι τυφλα και κουφά και να μην πω για το εγχώριο μαχητικό. Ο στρατός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τον αντιμετοπίζεις με καθαρά οικονομικά κριτήρια.

  Απάντηση
 2. Gunner

  Το όχημα αυτό δεν είναι ΤΟΜΑ ούτε ΤΟΜΠ. Είναι ένα όχημα μάχης εντός κατοικημένων περιοχών, ανάλογο του ΒΜΡ-Τ των Ρώσων.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: