Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει την πόλη στα τέλη Αυγούστου. (REUTERS/OMAR SANADIKI)

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, εισήλθαν την Κυριακή στην ελεγχόμενη από το Ντά’ες πόλη Αλ Καριατάιν, την οποία είχαν σταδιακά περικυκλώσει εδώ και λίγες ημέρες, ανακοίνωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης και οργάνωση που παρακολουθεί τον πόλεμο στη Συρία.

Η Αλ Καριατάιν βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά της Παλμύρας, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν ανακαταλάβει την περασμένη Κυριακή από το Ντά’ες.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει την πόλη στα τέλη Αυγούστου.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται ανάμεσα στο Ντά’ες και κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη, η οποία περιβάλλεται από υψώματα.

«Πρακτικά μιλώντας, μπορεί κανείς να πει ότι η πόλη έπεσε στρατιωτικά επειδή το καθεστώς ελέγχει τους γύρω λόφους», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Το Παρατηρητήριο δήλωσε ότι ρωσικά και συριακά αεροπλάνα πραγματοποίησαν περισσότερες από 40 αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων κοντά στην πόλη.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: