Η εφαρμογή είναι γραμμένο στα Παστό, και περιλαμβάνει υλικό όπως επίσημες ανακοινώσεις και βίντεο των Ταλιμπάν, που μάχονται σε ένα αντάρτικο 14 ετών- από την πτώση του καθεστώτος τους στο Αφγανιστάν λόγω της αμερικανικής επέμβασης μέχρι σήμερα. (EPA/JALIL REZAYEE)

Οι αντάρτες Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ανέπτυξαν μια online εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με Android, επιδεικνύοντας ότι η οργάνωση, στα πρότυπα του τεχνολογικά ικανού Ντά’ες, βελτιώνει τις δυνατότητές της όσον αφορά στη χρήση του Ίντερνετ και των ασύρματων τεχνολογιών για να αυξήσει την προβολή της.

Η εφαρμογή «είναι μέρος των προηγμένων τεχνολογικών προσπαθειών μας να αποκτήσουμε μεγαλύτερο διεθνές κοινό» είπε ο Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σε τηλεφωνική συνέντευξη, σύμφωνα με το Bloomberg. Την εν λόγω εξέλιξη ανέφερε την Παρασκευή το SITE Intel Group (HΠΑ), που παρακολουθεί τη τζιχαντιστική δραστηριότητα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφαρμογή είναι γραμμένο στα Παστό, και περιλαμβάνει υλικό όπως επίσημες ανακοινώσεις και βίντεο των Ταλιμπάν, που μάχονται σε ένα αντάρτικο 14 ετών- από την πτώση του καθεστώτος τους στο Αφγανιστάν λόγω της αμερικανικής επέμβασης μέχρι σήμερα. Η εφαρμογή είχε εμφανιστεί στο Play Store της Google και ήταν εκεί ως το Σάββατο, οπότε και κατέβηκε για «τεχνικούς λόγους», με την υπόσχεση να ανεβεί ξανά.

Οι Ταλιμπάν (το όνομα των οποίων έχει φτάσει να αποτελεί συνώνυμο της οπισθοδρομικότητας και του φανατισμού) επιδίδονται τον τελευταίο καιρό σε ψηφιακή εκστρατεία με στόχο την προσέλκυση νέων μελών από όλο τον κόσμο. Έχουν ιστοσελίδα σε πέντε γλώσσες (μεταξύ των οποίων αγγλικά και αραβικά), καθώς και λογαριασμούς στο Twitter και το Facebook, που παρέχουν πληροφορίες για τις συγκρούσεις. Ωστόσο, οι λογαριασμοί έχουν πέσει αρκετές φορές, λόγω παρεμβάσεων των αρχών και της εταιρείας.

Το όνομα της εφαρμογής, σύμφωνα με το BBC, ήταν Alemarah, και, όπως αναφέρεται, έχει αποσυρθεί από το Play Store της Google, λόγω – όπως φαίνεται- παραβίασης της πολιτικής περί κηρύγματος μίσους

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: