Μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. (ΓΕΕΘΑ)

Μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. (ΓΕΕΘΑ)

Δεν σταματάνε οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Έντονη η ανησυχία στην ελληνικά πλευρά που βλέπει ότι δεν είχαν αποτέλεσμα τα διαβήματα διαμαρτυρίας. 

Σήμερα (Τρίτη) δύο τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και έτσι  σε λιγότερο από 20 ώρες τουρκικά πολεμικά πέταξαν 4 φορες πάνω από ελληνικό έδαφος

Αρχικά ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 08:01 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και στις 08:02 πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 17.000 πόδια. Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 08:03 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου.

Στην συνέχεια ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, F-16, εισήλθε στις 09:07 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 22.000 πόδια. Εξήλθε του FIR Αθηνών στις 09:08.  Ακολούθως, εισήλθε εκ νέου στις 09:10, στο FIR Αθηνών και πραγματοποιώντας υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 22.000 πόδια εξήλθε στις 09:11 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου.

Και στις δύο περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Στην Αθήνα παρακολουθούν με ανησυχία την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν λείπουν τα προπαγανδιστικά δημοσιεύματα που μετονομάζουν ελληνικά νησιά σε τουρκικά. Μάλιστα, στην ηλεκτρονική έκδοση της Sozcu δημοσιεύθηκε είδηση με τίτλο: «Ξανακοιμήθηκε η Αγκυρα, καταλήφθηκε και 17ο νησί μας στο Αιγαίο», περιγράφοντας την τελετή που έγινε στην Κίναρο (αναφέρεται ως Ardiccik Μούγλων) προς τιμήν των τριών αξιωματικών του ελικοπτέρου «Αγκούστα Μπελ», που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Και στηλιτεύει το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα AKP επέτρεψε στον Ελληνα υπουργό, τους επιτελείς και τον ιερέα να μεταβούν σε… «τουρκικό» νησί, παραβιάζοντας τον τουρκικό εναέριο χώρο!

Οι νέες παραβιάσεις έρχονται  να προστεθούν στις χθεσινές (Δευτέρα) υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Χθες υπήρξαν άλλες δύο παραβιάσεις  και μάλιστα από το υπουργείο Εξωτερικών δόθηκαν οδηγίες για έκτακτα διαβήματα της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα, προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Βέβαια αυτή η κίνηση δεν είχε αποτέλεσμα, αφού το μπαράζ παραβιάσεων από την Τουρκία συνεχίζεται και σήμερα.

Νέδος Βασίλειος.

Πηγή: kathimerini.gr

6 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  «Έντονη η ανησυχία στην ελληνικά πλευρά που βλέπει ότι δεν είχαν αποτέλεσμα τα διαβήματα διαμαρτυρίας.»
  Εδώ τώρα,τί κάνουν;
  α)γελάνε
  β)κλαίνε
  γ)μουντζώνουν
  δ)τα παίρνουν κρανίο

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: