Η είσοδος σε υπηρεσία του “Τireks” θα σηματοδοτήσει τον ταχύ εξοπλισμό των ουκρανικών μονάδων τεθωρακισμένων με το νέας γενεάς όχημα.

Ο ιστότοπος Defence Express ανέφερε ότι μηχανικοί του Συντάγματος εθελοντών «Αζώφ» της Ουκρανικής Εθνοφρουράς παρουσίασαν την εργοστασιακή αναβάθμιση του γνωστού ουκρανικού άρματος Τ-64ΒΜ “Βulat” με νέα θωράκιση και ηλεκτρονικά.

Η νέα έκδοση ονομάζεται “Tireks” [Σ.τ.Μ. προέρχεται από το T-Rex, Τυραννόσαυρος ο βασιλικός) και έχει βάρος 39 τόνων. Αποτελεί σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση τόσο από τις προηγούμενες εκδόσεις Τ-64BM “Bulat” T-84 “Oplot-M”. Βασικό του πλεονέκτημα θα είναι η χαμηλή σχετικά τιμή του.

Το “Tireks” είναι διαμορφωμένο για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων αλλά και στο μελλοντικό πεδίο μάχης, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Κύρια απαίτησή του ήταν το υψηλό επίπεδο επιβιωσιμότητας του τριμελούς πληρώματος, πράγμα που έκανε τους σχεδιαστές του να διαμορφώσουν τον πύργο σε μη-επανδρωμένο με σύστημα αυτόματης γέμισης για το κυρίως πυροβόλο.

Το άρμα μάχης θα εξοπλιστεί με σύγχρονα συστήματα επικοινωνιών παρέχοντας στο πλήρωμα βελτιωμένη εικόνα του πεδίου μάχης, ενεργή προστασία σε εξωτερικές παρεμβολές ενώ θα προστεθεί εξελιγμένη θωράκιση αντίδρασης διπλών λεπίδων.
Η είσοδος σε υπηρεσία του “Τireks” θα σηματοδοτήσει τον ταχύ εξοπλισμό των ουκρανικών μονάδων τεθωρακισμένων με το νέας γενεάς όχημα.

Σύμφωνα με το Defense Express οι παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου επιτρέπουν την αναβάθμιση 10 αρμάτων Τ-64 στο επίπεδο “Tireks”. Ταυτόχρονα, έχει ήδη παρουσιάσει ένα όχημα μάχης πεζικού με την ονομασία “Azov” επίσης βασισμένο στο Τ-64 που χρησιμοποιεί τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για το “Tireks” (Άρθρο 30/03/2016 http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=19050).

Πηγές:
Αρχική παρουσίαση Sergiy Zgurets: https://www.facebook.com/szgurets/posts/853081091486384

 1. http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=19162
 2. http://whoswhos.org/138957-tireks-zasvetilsya-na-stranitse-zhurnala-defense-express/

Φωτογραφία: ru.warriors.wikia.com

2 Σχόλια

 1. xm8

  Ο ρωσικός αντίλογος πάντως λέει ότι αυτά είναι δουλειές του ποδαριού και ότι τίποτε δε θα γίνει.
  Από τα διάφορα που αναφέρει, συγκράτησα το ότι τα άρματα ήταν στο ύπαιθρο, οι κινητήρες έχουν πάρει νερό και πάγωσαν το χειμώνα και ότι αν τα αλλάξουν όλα (οπτικά, ηλεκτρονικά) ίσως ξαναπερπατήσουν, χρειάζεται όμως περισσότερο από ένα εκατομ $ που λέει η ομάδα που κάνει την παραπάνω πρόταση. http://aboutnews.info/nauka/ukrainian-tank-tirex-copied-from-a-computer-game.html (η αγγλική μετάφραση παλεύεται).
  ΥΓ. Το ΑΕΠ της Ουκρανίας έχει πάρει τον κατήφορο. 180 δις το ’13, 131 το ’14 και 87 πέρυσι. Είτε είναι αιθεροβάμονες οι σχεδιαστές, είτε προσπαθούν «να τη βγάλουν» στην κρίση που μαστίζει τη χώρα με κρατικά λεφτά.

  Απάντηση
 2. js

  Η εφαρμογή του πύργου στα δικά μας LEO-1 πόσο εφικτή μπορει να είναι .?
  Η κίνηση αυτή ίσως ειχε κάποια πλεονεκτήματα (τριμελές πληρωμα , μείωση βάρους , μια εφαρμογή που μπορεί να γίνει και από το 304 ΠΕΒ)

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: