Το πρωτότυπο πιστόλι Lebedev PL-14 της Καλάσνικοφ.

Το πιστόλι Lebedev PL-14 που αναπτύχθηκε έπειτα από εντολή του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας πρόκειται να ολοκληρώσει τις δοκιμές αυτό το έτος, δήλωσε την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλός της βιομηχανίας Καλάσνικοφ, Αλεκσαντερ Κριβαρούτσκα. Η βιομηχανία Καλάσνικοφ είναι ο κατασκευαστής του φημισμένου αυτόματου τυφεκίου Καλάσνικοφ.

“Οι εργασίες είναι επί του παρόντος υπό εξέλιξη σε συντονισμό με τις τεχνικές προδιαγραφές του υπουργείου Άμυνας. Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες αυτό το έτος. Ελπίζουμε ότι (το πιστόλι) θα εισέλθει σε φάση μαζικής παραγωγής το επόμενο έτος,” είπε ο Κριβαρούτσκα σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Echo Moskvy.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, το νέο πιστόλι μπορεί να παραγγελθεί και από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως δήλωσε, νωρίτερα, το γραφείο τύπου της βιομηχανίας Καλάσνικοφ, το νέο πιστόλι που έχει σχεδιαστεί για το φυσίγγιο 9X19mm είναι λεπτό, είναι 21 mm. στην κάννη και 28 mm στην χειρολαβή.

Το νέο πιστόλι έχει τα χειριστήρια του και στις δύο πλευρές, το οποίο επιτρέπει την χρήση του από δεξιόχειρες και αριστερόχειρες. Τα χαρακτηριστικά του εξασφαλίζουν μειωμένη ανάκρουση και ανύψωση κάννης και ταχεία επιστροφή στην σκοπευτική γραμμή, ανέφερε το γραφείο τύπου.

Το πρωτότυπο του πιστολιού Lebedev PL-14 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο στρατιωτικό και τεχνικό φόρουμ “Army 2015”.

Η βελτιωμένη και αναβαθμισμένη έκδοση του πιστολιού θα παρουσιαστεί στο φόρουμ “Army 2016”, δήλωσε ο Κριβαρούτσκα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την «Προέλαση.»

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: