Άρμα μάχης Leopard 2A4 της Πολωνίας εξοπλισμένο με το σύστημα λέιζερ εξομοίωσης πεδίου Agdus. Η προμήθεια των νέων εξομοιωτών είναι ένα στοιχείο του προγράμματος το οποίο αποσκοπεί στην επαύξηση της τακτικής εκπαίδευσης. (dziennikzbrojny.pl)

Πέντε κοινοπραξίες κατέθεσαν προσφορές στο διαγωνισμό του Πολωνικού υπουργείου Άμυνας για την προμήθεια συστημάτων εξομοιωτών πεδίου μάχης για τον Στρατό της χώρας, συμφωνά με την Επιθεώρηση Οπλισμών.

Οι πλειοδότες είναι οι ακόλουθες κοινοπραξίες: η αμερικάνικη Cubic, η γερμανική Rheinmetall Defence Electronics, η ισραηλινή Elbit Systems με την γαλλική Ruag Defence, η σουηδική Saab, η Thales Poland και η κρατικός Πολωνικός Όμιλος Οπλισμών (PGZ). Οι βιομηχανίες συνεργάζονται με αριθμό άλλων αμυντικών κατασκευαστών και ερευνητικών ινστιτούτων, κατά κύριο λόγο από την Πολωνία, συμφωνά με τις πληροφορίες που παρείχε ο εγχώριος ενημερωτικός ιστότοπος Dziennikzbrojny.pl.

Στο πλαίσιο του εξοπλιστικού σχεδιασμού, τα συστήματα εξομοίωσης θα παραδοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολωνίας έως τον Οκτώβριο του 2021 ανέφερε το υπουργείο.

Η προγραμματισμένη προμήθεια είναι μέρος του στρατιωτικού προγράμματος της Πολωνίας ώστε να ενισχυθούν οι εκπαιδευτικές δυνατότητες των μονάδων αρμάτων και θωρακισμένων οχημάτων μάχης, συγκεκριμένα η στρατιωτική εκπαιδευτική μονάδα στο Ντρασκο Πομορσκιε νοτιοδυτικά της Πολωνίας.

Οι Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να φιλοξενήσουν την άσκηση Anakonda 16, μια διακλαδική, πολυεθνική στρατιωτική άσκηση, στις εγκαταστάσεις του Ντράσκο Πομορσκιε. Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 2500 στρατιώτες και στρατιωτικό προσωπικό από χώρες μέλη του NATO. Η εκπαίδευση έχει προγραμματιστεί από 7 έως 17 Ιουνίου 2016.

Jaroslaw Adamowski.

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence News.Com για την “Προέλαση.”

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: