Το VERT είναι μια ειδικοποιημένη έκδοση του οχήματος γενικής χρήσης 4X4 VAMTAC. (Navantia/IHS Janes)

Το πρώτο πρωτότυπο του Χερσαίου Αναγνωριστικού Οχήματος (γνωστό με το ισπανικό ακρωνύμιο, VERT), που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τη Διοίκηση Υποστηρίξεως του Ισπανικού Στρατού, παρουσιάστηκε στον Αρχηγό του Επιτελείου Στράτου, Στρατηγό Χάϊμε Ντομίνκες Μπουζ, την 8η Απριλίου στο Αρχηγείο του Ισπανικού Στρατού στην Μαδρίτη.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα αφότου το πρωτότυπο ολοκλήρωσε τις τελικές δοκιμές. Είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας, από την μια πλευρά, ανάμεσα στο Τεχνικό Τμήμα Χερσαίων Πλατφορμών της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, της Διοίκησης Δόγματος της Ακαδημίας Ιππικού και των διοικήσεων του Συντάγματος Ιππικού “Espana” (οι τελευταίοι, ως οι τελικοί χρήστες), και από την άλλην πλευρά είναι οι βιομηχανίες Urovesa (κατασκευαστές του 4X4 VAMTAC όπου βασίζεται το VERT) και Navantia (η οποία παρείχε τα προηγμένα συστήματα παρατήρησης και έχει ενσωματώσει τους αισθητήρες).

Το VERT έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εξοπλίσει τις μονάδες αναγνωρίσεως του Ιππικού με ένα πιο ευέλικτο όχημα και με τα πιο σύγχρονα μέσα για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση του εχθρού.

Το VERT 4Χ4 είναι το πρωτότυπο αναγνωριστικό όχημα για τον Ισπανικό Στρατό. (Navantia/IHS Janes)

Φέτος το όχημα πρόκειται να διεξάγει επιπρόσθετες ενδελεχείς δοκιμές πεδίου με τελικό σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως τμήμα του νέου συστήματος διαχείρισης μάχης.

Το νέο όχημα είναι το Υψηλής Προστασίας μοντέλο που έχει ως πυρήνα το VAMTAC, το οποίο έχει δεχθεί σειρά συσκευών αναγνωρίσεως, έρευνας και επικοινωνιών. Εξέχουσα θέση μεταξύ αυτών έχει ο τηλεσκοπικός ιστός του, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με κάμερες υπέρυθρης και θερμικής παρατήρησης και των οποίων η γυροσκοπική σταθεροποίηση επιτρέπει την ανεπηρέαστη καταγραφή όσο το όχημα κινείται.

Αν το πρωτότυπο ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Ισπανικού Στρατού, η πρώτη παρτίδα των VERT θα εισέλθει στη παραγωγή στο άμεσο μέλλον.

To VERT έχει σχεδιαστεί να μεταφέρει πλήρωμα των τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων δυο χειριστών, και να εξοπλιστεί με ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.

David Ing

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την «Προέλαση.»

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: