Η οικογένεια περισκοπίων της Optex.

Η βιομηχανία Optex Systems ανακοίνωσε ότι κέρδισε σύμβαση αξίας 841 χιλιάδων δολαρίων ($), για τα περισκόπια της που παρέχουν προστασία από τις ακτίνες λέιζερ, από την Διοίκηση Συμβάσεων του Στράτου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Τα περισκόπια της Optex θα τοποθετηθούν στα M1 Abrams, τα οποία είναι τα κύρια άρματα μάχης που χρησιμοποιούνται από το Στρατό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της βιομηχανίας, τα περισκόπια με προστασία λέιζερ της εταιρείας διαθέτουν προαιρετική προστασία είτε στη γυάλινη είτε στην πλαστική έκδοση, με σκοπό να προστατευθεί η όραση των στρατιωτών κατά την μάχη.

“Η Optex είναι ένας πρωτοπόρος της αγοράς στα στρατιωτικής χρήσης οπτικά προϊόντα και αυτή η παραγγελία δυναμώνει ακόμη περισσότερο τη σχέση μας με τον Στρατό των ΗΠΑ που αντιπροσωπεύει αρκετές συναρπαστικές προτάσεις αξίας για την βιομηχανία,” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Optex, Ντανι Σοενινγκ.

7 Σχόλια

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Ἡ αυθόρμητη ερώτηση που προκύπτει,είναι ἡ εξής απλή:είναι ἡ πρώτη φορά που τοποθετούνται στα Άμπραμς τέτοια περισκόπια;
    Καθώς όμως τα Ἀμπραμς διαθέτουν αποστασιόμετρα λέηζερ από την αρχή της σταδιοδρομίας τους,μήπως πρόκειται απλώς για νεώτερης τεχνολογίας περισκόπια;

   • Δούκας Γαϊτατζής

    Και εγώ το ίδιο σκέφτηκα. Εψαξα για περισσότερες πληροφορίες αλλά δεν βρήκα κάτι που να αξίζει. Πρέπει να γίνεται αντικατάσταση των φθαρμένων με νέα και λογικά τα νέα περισκόπια πρέπει να είναι πιο εξελιγμένα σε σχέση με τα παλαιότερα.
    Το κακό με τα περισκόπια είναι πως οι συνεχόμενες εναλλαγές στην θερμοκρασία αλλοιώνουν τά χαρακτηριστικά τους, εμφανίζουν φυσαλίδες στο εσωτερικό τους και θαμπώνουν με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η παρατήρηση των μελών του πληρώματος προς τα έξω.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Το έχω ακούσει και εγώ αυτό με το θάμπωμα.
    Το πρόβλημα με τους συνθετικούς υαλοπίνακες,όπως των αυτοκινήτων,είναι ότι οἱ θερμοκρασιακές αυξομειώσεις οδηγούν σε αλλοίωση της υφής και συνεπακολούθως της ορατότητος,αλλά εκεί οἱ αλλοιώσεις είναι μικρές και επέρχονται μακροχρόνια.
    Στα συστήματα που απαιτούν ψύξη,βεβαίως τα πράγματα είναι εντονώτερα και πολύ πιό βραχυπρόθεσμα.
    Για τον λόγο αυτόν,από ότι φαίνεται,οἱ Κναδοί τοποθέτησαν στα δικά τους Leo-1A5 τα χαρακτηριστικά «τζόκεϋ» στα κουβούκλια του EMES-18,ώστε να μήν δίνεται ευκαιρία στο φώς να αναδεικνύει τις φυσσαλίδες,στον βαθμό τουλάχιστον που αυτό μπορεί να επηρρεαστεί.

 1. Ευστάθιος Παλαιολόγος

  Νομίζω ότι πιθανόν να αφορούν προστασία από τα λεγόμενα «όπλα LASER» κι όχι απλά αποστασιόμετρα. Προστασία από λέιζερ έχουν π.χ. και τα κυάλια Steiner, γι αυτό και το πρασινωπό επίχρυσμα.
  Αυτό ίσως αφορά πιο «ανθεκτική» προστασία από dazzlers κλπ συστήματα.
  Εκτίμηση, δεν το έχω δει γραμμένο κάπου

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: