Το οπλικό σύστημα M1400 με το σύστημα έλεγχου πυρός RapidLok τοποθετημένο στο πάνω μέρος του. (TrackingPoint)

Η εταιρεία TrackingPoint παρουσίασε την 12η Απριλίου το οπλικό σύστημα, ακραίων αποστάσεων, M1400 338LM. Είναι ένα τυφέκιο bolt-action επίπεδου ομάδας με δυνατότητα προσβολής κινούμενων στόχων με μεγίστη ταχύτητα 65 χιλ/ώρα σε απόσταση έως 1300 μέτρα. Έχει σχεδιαστεί, εν συγκρίσει με τα προηγούμενα όπλα της εταιρείας, ως μια καινοτομία στις επιδόσεις, κόστος και βάρος.

Το τυφέκιο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα έλεγχου πυρός RapidLok της εταιρείας, το οποίο αυτόματα εντοπίζει και ακολουθεί στόχους, και προσφέρει πρόταση πυρός καθώς ο χειριστής πιέσει τη σκανδάλη. Το σύστημα προσφέρει ευκολία χρήσης χάρις στην σταθεροποίηση εικόνας και την επιλογή auto-snap, η οποία ρυθμίζει το σημείο της πρόσκρουσης στο κέντρο της μάζας του στόχου. Το RapidLok ενσωματώνει ένα σύστημα ρύθμισης αναφοράς στομίου κάννης που χρησιμοποιεί laser εξασφαλίζοντας το απόλυτο μηδέν από βολή σε βολή ώστε να εξαλειφθεί το λάθος από κάποιο τίναγμα ή περιβαλλοντολογική αλλαγή όπως η θερμοκρασία, υγρασία και βαρομετρική πίεση.

Το οπλικό σύστημα μπορεί να συμπληρωθεί από τις διόπτρες-γυαλιά ShotGlass της εταιρείας που παρέχουν στον χειριστή τη δυνατότητα να πυροβολήσει με το όπλο πίσω από εμπόδια χωρίς ο ίδιος να εκτεθεί, καθώς αυτός ή αυτή παρατηρεί μέσα από μια διόπτρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το M1400 θα τιμολογηθεί στα 16995 δολάρια (περίπου 15100 ευρώ). Θα είναι διαθέσιμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις υπηρεσίες Εσωτερικής Ασφάλειας ή πιστοποιημένους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από τον Σεπτέμβριο του 2016.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: