Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει παραγγείλει δύο οπλισμένα περιπολικά σκάφη κλάσης «παγοθραυστικού», Project 23550.

Η κλάση περιγράφεται (στα ρωσικά) από το υπουργείο Άμυνας ως “χωρίς ανάλογη σε όλο τον κόσμο”, και πως συνδυάζει “τις ιδιότητες του ρυμουλκού, παγοθραυστικού και περιπολικού πλοίου.”

Τα δύο σκάφη που παραγγελθήκαν θα κατασκευαστούν από το ναυπηγείο Αντμιράλτι στην Αγία Πετρούπολη και σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόκειται να παραδοθούν στο Ρωσικό Ναυτικό έως το 2020.

Εικόνα του σχεδίου που αποδεσμεύθηκε από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας των περιπολικών πλοίων κλάσης “παγοθραυστικού” Project 23550 για το Ρωσικό Ναυτικό. (Ρωσικό Υπ.Αμ./IHS Janes)

Το υπ. Άμυνας προσδιορίζει την κλάση Project 23550 ως ικανή να σπάσει πάγο πάχους έως 1,5 μέτρο. Μια εικόνα του σχεδίου που έχει αποδεσμευτεί από το υπ. Άμυνας δείχνει το πλοίο οπλισμένο με ένα μεσαίου διαμετρήματος πρωραίο κυρίως όπλο (πιθανόν ένα ναυτικό πυροβόλο A-190 των 100 χιλιοστών), ελικοδρόμιο και υπόστεγο και δυο πρυμναίες αποθηκες φορτίου την καθεμιά εξοπλισμένη με εγκιβωτισμένο σύστημα εκτόξευσης πυραύλου (παραπλήσιο με το σύστημα Klub-K που προσφέρεται προς εξαγωγή) οπλισμένο με τέσσερις ανυψούμενους σωλήνες εκτόξευσης -πιθανόν είτε για τους αντιπλοϊκους πυραύλους Klub ή τους πυραύλους χερσαίας προσβολής Kalibr-NK.

Αν και τους έχει αποδοθεί η κατηγόρια των περιπολικών σκαφών, το εν λόγω επίπεδο οπλισμού που διαθέτουν τα καθιστά καλύτερα οπλισμένα από πολλές κορβέτες.

Βίντεο που παρουσιάσει τον εγκιβωτισμένο αντιπλοϊκο πύραυλο Club-K

Nicholas de Larrinaga

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την “Προέλαση.”

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: