Η Βουλγαρία αιτήθηκε πληροφορίες για την αγορά εννιά F-16 από την Πορτογαλία. Η Ρουμανία έχει αιτηθεί την αγορά 12 ακόμη F-16 επιπρόσθετα στα ήδη 12 που έχει αγοράσει από την Πορτογαλία. (Victor Barreira/IHS Janes)

Η Βουλγαρία αιτήθηκε πληροφορίες για την αγορά εννιά F-16 από την Πορτογαλία. Η Ρουμανία έχει αιτηθεί την αγορά 12 ακόμη F-16 επιπρόσθετα στα ήδη 12 που έχει αγοράσει από την Πορτογαλία. (Victor Barreira/IHS Janes)

Η Βουλγαρία αιτήθηκε πληροφορίες από την Πορτογαλία σχετικά με τον πιθανό εκσυχρονισμό των εννιά μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Fighting Falcon, ανέφερε στο IHS Janes ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Πορτογαλίας.

Η Βουλγαρία εδώ και αρκετό καιρό έχει την απαίτηση για την προμήθεια μαχητικού αεροσκάφους ώστε να αντικαταστήσει το παλιό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 Fulcrum. Ωστόσο, οικονομικοί περιορισμοί έχουν ως στιγμής καθυστερήσει την προμήθεια του αεροσκάφους. Το IHS Janes θεωρεί ότι η Βουλγαρία εξετάζει διαφορετικές επιλογές σε όλον τον κόσμο, με τα μεταχειρισμένα F-16 να είναι μια από αυτές.

Η γειτονική Ρουμανία έχει ήδη προμηθευτεί 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16AM/BM από την Πορτογαλία, με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Άμυνας να δηλώνει ότι η χώρα έχει καταθέσει αίτημα προς την Πορτογαλία για την πώληση και εκσυχρονισμό 12 επιπρόσθετων F-16 για την πολεμική αεροπορία τους.

Οποιαδήποτε συμφωνία για άλλη χώρα δεν θα περιλαμβάνει τα F-16 που χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία της Πορτογαλίας (FAP). Αντ’ αυτού θα είναι αεροσκάφη που διατίθενται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέσω του προγράμματος πλεονασματικού αμυντικού υλικού (EDA) ή αεροσκάφη συμμαχικών χωρών που αντικαθιστούν τον τύπο με το F-35 Lightining II. Οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία θα δει τον εκσυχρονισμό του αεροσκάφους στην Πορτογαλία.

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: