Το πρώτο Πολωνικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος M-346 αποκαλύφθηκε την 6η Ιουνίου 2016. (© Alenia Aermacchi)

Το πρώτο Πολωνικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος M-346 αποκαλύφθηκε την 6η Ιουνίου 2016. (© Alenia Aermacchi)

Ιταλία, Ισραήλ, Σιγκαπούρη και Πολωνία έχουν παραγγείλει συνολικά 68 εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 Aermacchi.

Οι παραδόσεις των οχτώ M-346 που παραγγελθήκαν από την Πολεμική Αεροπορία της Πολωνίας θα ολοκληρωθούν έως τον Νοέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκευάστριας βιομηχανίας το M-346 Aermacchi είναι το πιο σύγχρονο μαχητικό εκπαιδευτικό που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή και το μοναδικό εκπαιδευτικό νέας γενιάς που έχει βελτιστοποιηθεί για την εκπαίδευση πιλότων στην πτήση με τελευταίας γενιάς, υψηλών επιδόσεων μαχητικά αεροσκάφη. Η τελετή εξόδου από την γραμμή παραγωγής του πρώτου εκ των οχτώ αεροσκαφών M-346 πραγματοποιήθηκε την 6η Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Leonardo-Finmeccanica στο Βενεγκόνο-Σουπεριόρε (κοντά στο Βαρέζε). Στην τελετή παραβρέθηκε ο Πολωνός Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Μπαρτόζ Κοβανσκι, ο Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας, Τζιοαχινο Αλφάνο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Leopardo-Finmeccanica Aircraft, Φιλίππο Μπαγκάντο.

Ο Μαουρο Μορέττι, ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Leonardo-Finmeccanica είπε: «Η Leonardo-Finmeccanica είναι η μοναδική βιομηχανία στον κόσμο που μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση που ελαχιστοποιεί τις εκπαιδευτικές περιόδους των πιλότων και τους προετοιμάζει για να πετάξουν σύγχρονα, νέας γενιάς στρατιωτικά αεροσκάφη. Σήμερα, πολλές χώρες στρέφουν την προσοχή τους στα ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά συστήματα στα οποία περιλαμβάνονται αεροσκάφη και επίγεια συστήματα προσομοίωσης. Οι εν λόγω δυνατότητες έχουν ήδη καταγράψει στοιχεία ρεκόρ στο κέντρο εκπαιδεύσεως της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Γκαλατινα (κοντά στη Λετσε) όπου εκπαιδεύονται 11 NATOϊκες και συμμαχικές Πολεμικές Αεροπορίες, οι πιλότοι αποκτούν τα διπλώματα τους μέσα από τα συστήματα και αεροσκάφη που κατασκευάζονται από την Leonardo-Finmeccanica».

Το πρώτο από τα οχτώ σύγχρονα μαχητικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 Aermacchi που παραγγελθήκαν από την Πολωνία το 2014 θα διέλθει το πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων για να πιστοποιηθούν τα ειδικά συστήματα που επιλέχθηκαν από την Πολωνική Αεροπορία όπως το αλεξίπτωτο πέδησης. Τότε θα παραδοθεί στον πελάτη έως το τέλος του έτους μαζί με το δεύτερο αεροσκάφος. Οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν έως τον Νοέμβριο του 2017.

Τα M-346 θα εισέλθουν σε υπηρεσία με την Μοίρα Εκπαιδεύσεως της 4ης Πτέρυγας στην Βάση Ντέμπλιν της Πολωνία. Με το M-346, η βάση επιθυμεί να γίνει ένας διεθνής κόμβος στην εκπαίδευση των στρατιωτικών πιλότων.

Το M-346 έχει παραγγελθεί από τις Πολεμικές Αεροπορίες των: Ιταλίας (18), Σιγκαπούρης (12), Ισραήλ (30) και Πολωνίας (8) για συνολικά 68 παραγγελίες.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: