Επιπρόσθετα με τον στρατό, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα συμμετέχουν σε αναγνωριστικές επιχειρήσεις.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Πολωνίας Πάβελ Σόλοχ δήλωσε ότι η Πολωνία ίσως στείλει στρατεύματα σε Ιράκ και Κουβέιτ. Αυτό ίσως να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά το Ντά’ες και είναι υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η είδηση μεταδόθηκε από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti την Τετάρτη 15 Ιουνίου με παραπομπή στο Polsat News.

Το πρακτορείο μετέδωσε επίσης ότι ο Σολοκ είπε πως ο Πρόεδρος της Πολωνία μπορεί να λάβει την τελική απόφαση για την αποστολή Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό για τη συμμετοχή σε στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις, και πρόσθεσε ότι το αίτημα έχει ήδη αποσταλεί.

Επιπλέον, ο Πάβελ Σόλοχ δήλωσε ότι έχει σχεδιαστεί να αποσταλούν 150 στρατιώτες στο Κουβέιτ για να συμμετέχουν στις αναγνωριστικές αποστολές του συνασπισμού, και 60 μέλη των Πολωνικών Ειδικών Δυνάμεων για να εκπαιδεύσουν τους Ιρακινούς στρατιώτες.

Πηγή: fapnews.ru

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: