Τα πρώτα δύο στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη Xian Y-20 παραδόθηκαν στην Κινέζικη Πολεμική Αεροπορία, καθιστώντας το επισήμως το μεγαλύτερο αεροσκάφος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε παραγωγή.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ζου Κιαν, ο επικεφαλής της Αεροπορικής Βιομηχανίας της Κίνας (AVIC) επεσήμανε ότι το Πεκίνο προτίθεται να προμηθευτεί έναν μεγάλο στόλο από το βαρύ μεταφορικό αεροσκάφος, μαζί με τα νέα “αόρατα” μαχητικά αεροσκάφη.

“Θα απαιτηθούν περισσότερα από 1000 Y-20”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα πρώτα δύο παραδόθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF). Με την κωδική ονομασία “Κουμπενγκ” από το γιγάντιο πτηνό της Κινέζικής μυθολογίας, το αεροσκάφος έχει επίσης το παρωνύμιο “Παχουλό Κορίτσι”.

Το Y-20 βασίζεται πάνω σε τέσσερις ρωσικής κατασκευής στροβιλοφόρους κινητήρες Soloviev D-30. Με ωφέλιμο φορτίο 73 τόνων, το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του ZTZ99, το μεγαλύτερο άρμα μάχης της Κίνας.

Όταν ο μεταφορικός χώρος βρίσκεται στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, το αεροσκάφος έχει αυτονομία 2800 μιλίων. Με 40 τόνους φορτίο, ο αριθμός αυτός αυξάνεται δραματικά, με εμβέλεια 4850 μιλίων.

“Τα αεροσκάφη παραδόθηκαν στο 12 Σύνταγμα του 4ου Τομέα Μεταφορών . Τα επιπρόσθετα Y-20 θα παραδοθούν στους επόμενους μήνες, και θα μπορούσαν τελικά να χρησιμοποιηθούν στην θάλασσα της Νότιας Κίνας.”

Με μια κίνηση που έχει έχει ενοχλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) και τους συμμάχους τους στον ειρηνικό, η Κίνα έχει κατασκευάσει μια σειρά τεχνητών νησιών στο αρχιπέλαγος Σπάρτλι. Η Ουάσιγκτον έχει κατηγορήσει το Πεκίνο για την χρήση των εγκαταστάσεων για την δημιουργία μιας αντιαεροπορικής ζώνης, καθώς το Πεκίνο επιμένει ότι έχει κάθε δικαίωμα να οικοδομήσει εντός της επικράτειας της και ότι τα νησιά θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για ανθρωπιστικούς λόγους.

Καθώς η Κίνα διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, υπάρχουν επικαλυπτόμενες αξιώσεις από το Βιετνάμ, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, Μαλαισία και Μπρουνέι.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν διεκδικήσεις στην περιοχή.

China_Y20

Η Κίνα χρειάζεται περισσότερα από 1000 βαριά, αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών (εδώ παρουσιάζεται το μοντέλο), σύμφωνα με πηγή προερχόμενη από την κινεζική αεροπορική βιομηχανία (Πηγή: Μέσω του Suna.Com)

Απόδοση/Μετάφραση από το Sputniknews.com για την Προέλαση.

One Response

  1. ΑΧΕΡΩΝ

    Ὁ αμεσώτερος και ευκολώτερος τρόπος αναγνωρίσεως του Υ-20 από το C-17,είναι οἱ μικρώτερου λόγου παρακάμψεως κινητήρες,που παραπέμπουν σε IL-76.
    Ταυτοχρόνως,αυτό είναι και μία κύρια υστέρηση σε σύγκριση με το C-17,επειδή οἱ κινητήρες χαμηλού λόγου παρακάμψεως παρουσιάζουν υψηλώτερες καταναλώσεις,σε σχέση με τους μεγάλου λόγου παρακάμψεως.
    Αυτός είναι και ὁ λόγος που οἱ τελευταίοι έχουν θριαμβεύσει στις αερομεταφορές.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: