Το 1996 μετά από τα Ίμια,η κατάσταση στο Αιγαίο ήταν κάθε μέρα πολεμική. Δεκάδες παραβιάσεις που όλες σχεδόν κατέληγαν σε εμπλοκές. Αρχηγός ΓΕΑ είχε αναλάβει ο Αντιπτέραρχος Γιώργος Αντωνετσής, ευφυέστατος αξιωματικός που είχε καταλάβει κάτι που πολλοί προκάτοχοί του και ακόμη περισσότεροι διάδοχοί του -πλην του Γιώργου Αυλωνίτη- δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν: τα ΜΜΕ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως “όπλο” από τις ΕΔ.

Σε μία πολύ άγρια περίοδο λοιπόν, η τότε ηγεσία του ΓΕΑ αποφάσισε να αποδεσμεύσει ένα βίντεο με πλάνα που προέρχονταν από πολύ σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο. Πλάνα προερχόμενα από τις κάμερες των αεροσκαφών. Μία απ΄ αυτές τις αερομαχίες έγινε …διάσημη. Ακόμη και σήμερα στο youtube, γίνεται ανάρπαστη. Είναι η αερομαχία που Έλληνας χειριστής έχει “λοκάρει” Τούρκο και συνομιλώντας με το “ζευγάρι” του που τον προτρέπει να φερθεί …ερωτικά στον αντίπαλο, απαντά με τη γνωστή φράση: «Θα τον ξεσκίσω τον μπινέ…»

Ο Τούρκος πιλότος είναι βέβαιο ότι δεν πέρασε καθόλου όμορφα εκείνη την ημέρα,το ρεπορτάζ με τα πλάνα από αερομαχίες “παίχτηκε” σ΄ όλα τα κανάλια κι έκανε θραύση και η ΠΑ έστειλε ένα μήνυμα και προς την ελληνική κοινή γνώμη αλλά και προς τους …συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.

Ο πιλότος εκείνης της αερομαχίας αναλαμβάνει σε λίγες ημέρες τη διοίκηση της 116 ΠΜ. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία…

Στο βίντεο η αερομαχία με τα … “γαλλικά”.

Militaire.gr

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: