Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Νορβηγία, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Admiral Haakon Bruun-Hanssen, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η περαιτέρω ενίσχυση της υφιστάμενης συνεργασίας των ΕΔ των δύο χωρών, η θαλάσσια ασφάλεια και η εκπαίδευση.

Κατά την παραμονή του στο Αρχηγείο ΕΔ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε από αρμοδίους επιτελείς γενικά για την άμυνα της Νορβηγίας και ειδικότερα για την πολιτική ασφαλείας, το σύστημα επιτήρησης και την επιχειρησιακή εκπαίδευση των ΕΔ της χώρας.

Επιπρόσθετα, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στην πόλη του Bergen, όπου επισκέφθηκε την Βασιλική Ναυτική Ακαδημία  και συμμετείχε σε πλόες μικρής διάρκειας, επί του Ναρκαλιευτικού HNοMS “OTRA” και επί της Φρεγάτας HNοMS “ROALD AMUNDSEN”, όπου και ενημερώθηκε από τον Υπαρχηγό Στόλου, Rear Admiral Lars Saunes.

Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΕΔ της Νορβηγίας.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: