Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών Υγειονομικού και Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή παρέστη ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος και επέδωσε τα ξίφη.

Επίσης παρέστησαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών των ΕΔ – ΣΑ και εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Προξενικών και Πανεπιστημιακών Αρχών καθώς και συγγενείς των ορκισθέντων.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν δεκαοκτώ Αξιωματικοί εκ των οποίων ένας Αξιωματικός από την Αρμενία και τέσσερις Αξιωματικοί από την Λιβύη.

Οι Έλληνες Αξιωματικοί κατανέμονται ως εξής:

  • 6 στο Στρατό Ξηράς (2 ιατροί, 2 οδοντίατροι, 1 κτηνίατρος και 1 φαρμακοποιός).
  • 2 στο Πολεμικό Ναυτικό (1 ιατρός και 1 οδοντίατρος).
  • 2 στην Πολεμική Αεροπορία (1 ιατρός και 1 οδοντίατρος).
  • 3 στο Κοινών Σωμάτων Στρατολογικού Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.

 

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: