Το μήνα Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε από το σύνολο των Σχηματισμών του Δ΄ Σώματος Στρατού επιχειρησιακή εκπαίδευση στα Πλωτά Μέσα και εκτελέσθηκαν ασκήσεις Τακτικών Συγκροτημάτων με αντικείμενο τη Βιαία Διάβαση Ποταμού.

Στις ασκήσεις συμμετείχε, για πρώτη φορά, το 730 Τάγμα Μηχανικού / Γεφυροσκευής, το οποίο κινήθηκε από την έδρα του στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, με την κατασκευή σχεδίας από υλικό ΡMΡ κλάσεως 60, με την οποία πραγματοποιήθηκε διαπεραίωση αρμάτων μάχης και οχημάτων παράλληλα με τη γέφυρα RIBBON.

Κατά την επιστροφή του, πραγματοποίησε επίδειξη κατασκευής της ίδιας σχεδίας και διαπεραίωση οχήματος την 16 Ιουνίου 2016 στο ποταμό Στρυμόνα. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή και προώθηση της σχεδίας, λέμβοι LCB 25 ελληνικής κατασκευής.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: