Γνωστοποίηση του αποδεσμεύθηκε από την Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας (DSCA) του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) την 6η Ιουνίου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να προμηθευτεί οχτώ μεταχειρισμένα ελικόπτερα SH-60F Sea Hawk από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Η DSCA ανέφερε ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση εκτιμώμενης αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων σε εξοπλισμό και υποστήριξη των SH-60F Sea Hawk, ενός τύπου ελικοπτέρου του επί του παρόντος δεν χρησιμοποιείται από τον Ισραηλινό Στρατό.

Αναφέρθηκε ότι ο εξοπλισμός θα αφορά οχτώ μεταχειρισμένα Sea Hawk τα οποία έλαβαν έγκριση για παράδοση στο Ισραήλ μέσω του προγράμματος «Πλεοναζόντων Αμυντικών Υλικών» (EDA) στο πλαίσιο ξεχωριστής γνωστοποίησης. Η γνωστοποίηση αυτή, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε, καλύπτει μόνο τις ατράκτους, αφήνοντας την κάλυψη των κυρίων συστημάτων στην γνωστοποίηση της 6ης Ιουλίου.

Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν 12 κινητήρες T-700 GE 401C (αριθμός επαρκής μόνο για έξι δικινητήρια Sea Hawk), μαζί με συστήματα πλοήγησης, επικοινωνίες, συστήματα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF), πολυβόλα και βοηθητικές δεξαμενές καυσίμου για οχτώ ελικόπτερα.

Η DSCA ανέφερε, επίσης, ότι τα Sea Hawk πρόκειται να χρησιμοποιηθούν επί των «τεσσάρων νέες κορβετών (που παρήγγειλε το Ισραήλ) για να ασφαλίσει το πεδίο φυσικού αερίου Λεβιάθαν» στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Το Ισραήλ υπέγραψε τον Μάιο του 2015 σύμβαση με το Γερμανικό ναυπηγείο Thyssen Krupp Marine Systmes (TKMS) για την προμήθεια τεσσάρων κορβετών.

Jeremy Binnie

Απόδοση/Μετάφραση απο το «IHS Janes» για την Προέλαση.

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: