Ο Λαϊκός Εθνικός Στράτος της Αλγερίας παρέλαβε νέα ρωσικά άρματα τρίτης γενιάς T-90.

Η εταιρεία «Ροσομπορονέξπορτ» υπέγραψε το 2014 την τρίτη σύμβαση για να προμηθεύσει την Αλγερία με περίπου 200 άρματα μάχης Τ-90Α.

Ο συντάκτης της Αμυντικής Επιθεώρησης Μόσχας Μιχαήλ Μπαραμπάνοφ υπολογίζει το κόστος της προμήθειας των περίπου 200 αρμάτων μάχης T-90 στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφερε η εφημερίδα.

Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες τρέχουσες συμβάσεις με παραμέτρους ποσότητας ίσως ακόμη και η μεγαλύτερη σύμβαση σε όλο τον κόσμο στον τομέα των εξαγωγών αρμάτων, είπε ο Μπαραμπάνοφ.

Το T90 είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοσή του T-72, αλλά παρόλο που προέρχεται απο το T-72, χρησιμοποιήσει το λειόκαννο πυροβόλο άρματος 2A46 των 125 χιλιοστών, νέο κινητήρα και θερμικά σκοπευτικά. Στα βασικά μέρη προστασίας περιλαμβάνεται ένα μείγμα χάλυβα, συνθετικής θωράκισης και εκρηκτικής – αντιδραστικής θωράκισης Kontakt-5, δέκτες προειδοποίησης λέιζερ, παραλλαγή Νίκιντκα και το σύστημα Sthora παρεμβολής αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων με υπέρυθρες (ATGM).

Φωτογραφία: Missilito

Φωτογραφία: Missilito

Απόδοση/Μετάφραση από το defence-blog.com για την Προέλαση.

 

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: