Σύμφωνα με βίντεο που αποδέσμευσε ο Μαροκινός τηλεοπτικός σταθμός Medi 1, την 26η Ιουλίου 2016, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, ο Μαροκινός Στρατός ανήγγειλε επισήμως ότι το αμερικάνικής κατασκευής άρμα μάχης M1A1 SA εισήλθε στην υπηρεσία των δυνάμεων Τεθωρακισμένων.

Τον Ιούνιο ρου 2012, η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας (DSCA) του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) προς την Κυβέρνηση του Βασιλείου του Μαρόκου για την ενίσχυση και ανακατασκευή 200 αρμάτων μάχης M1A1 και σχετικών εξαρτημάτων, εξοπλισμού, υλικοτεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης για το εκτιμώμενο κόστος των 1,015 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Διοίκηση Αυτοκίνησης και Οπλισμού Αρμάτων (TACOM) του Στρατού των ΗΠΑ ανακοίνωσε την σύμβαση FMS αξίας 358 εκατομμυρίων $ προς την General Dynamics Land Systems για την ανακατασκευή και εκσυχρονισμό 150 αρμάτων μάχης M1A1 στην διαμόρφωση M1A1 SA (επίγνωση κατάστασης) για την πώληση τους στο Βασίλειο του Μαρόκου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος M1A1 SA, τα άρματα μάχης αποσυναρμολογήθηκαν τελείως και ανακατασκευάστηκαν στην κατάσταση σαν-καινούριο, μηδενικά-μίλια. Τα M1A1 του Μαρόκου διαθέτουν αναβαθμίσεις στην θωράκιση και κρίσιμες επιπρόσθετες τεχνολογίες για την ενίσχυση της επίγνωσης τακτικής κατάστασης του πληρώματος.

Αυτο το νέο πακέτο ενίσχυσης του M1A1 θα συνεισφέρει στον εκσυχρονισμό του στόλου αρμάτων του Μαρόκου ενισχύοντας την ικανότητα τους να αντιμετωπίσουν τις σημερινές και μελλοντικές απειλές. Αυτα τα άρματα θα συνεισφέρουν στον στόχο του Μαρόκου να εκσυγχρονίσει την στρατιωτική ικανότητα του ενω θα ενισχύει περαιτέρω την διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ και τους υπόλοιπους συμμάχους.

Το πρόγραμμα εκσυχρονισμού του άρματος μάχης Abrams περιλαμβάνει δύο πανίσχυρες εκδόσεις, το M1A1 SA (επίγνωση κατάστασης) και την εκδοσή 2 του M1A2 SEP (Πρόγραμμα Ενίσχυσης Συστημάτων).
Το M1A1 SA ειναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού άρματος μάχης M1A1. Το M1A1 SA ειναι οπλισμένο με το λειόκαννο πυροβόλο M256 των 120 χιλιοστών. Το κυρίως όπλο M256 των 120 χιλ. είναι εξοπλισμένο με σύστημα αναφοράς στομίου κάννης για την μέτρηση κάμψης του πυροβόλου. Τοποθετημένο ως συζυγές στα δεξιά του πυροβόλου είναι το πολυβόλο M240 των 7,62 χιλ. και ενα παρόμοιο όπλο που είναι τοποθετημένο σε ράγα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του πύργου για τον γεμιστή μπορεί να με οριο ανυψωσης και ταταβίβασης απο +65º εως -30º, με τη συνολική περιστροφή του να ειναι 265º.

Συνολικά 11400 φυσίγγια των 7,62 χιλ. είναι αποθηκευμένα στο άρμα.

Το πρώτο πακέτο των 22 αρμάτων μάχης M1A1 SA έχει ήδη παραδοθεί στις Μαροκινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: