Η Νοτιοκορεάτικη ναυπηγική βιομηχανία Χανζίν Βαριές Βιομηχανίες και Κατασκευές (HHIC) καθέλκυσε την πρώτη, από τις συνολικά 16, πυραυλακάτους Patrol Killer Experimental (PKX) της έκδοσης «Β», οι οποίες προορίζονται για το Ναυτικό της χώρας.

Το πλοίο, το οποίο τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ως το Μεσαίο Περιπολικό Εξολοθρευτή Πλοίων, πλατφόρμα πυραύλων (PKMR), καθελκύστηκε την 28η Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της HHIC στην Μπουσαν και έλαβε τον επισείων υπ’ αριθμόν 211.

Το IHS Janes, επικαλούμενο πηγές μέσα από τη βιομηχανία, δημοσίευσε τον Ιούλιο του 2015 ότι το Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας (RokN) αγοράζει ένα πρώτο πακέτο 16 πλοίων PKX-B. Η 210 τόνων πλατφόρμα έχει συνολικό μήκος 44 μέτρων, συνολική ακτίνα 7 μ., και έχει πλήρωμα 20 ατόμων. Το σκάφος έχει σχεδιαστεί από την HHIC στο πλαίσιο σύμβασης που ανατέθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αμυντικών Προγραμμάτων (DAPA) της Νότιας Κορέας αλλά παραμένει ασαφές αν η ναυπηγική βιομηχανία θα κατασκευάσει και τα 16 σκάφη.

Το PKX-B διαθέτει τους αεροστρόβιλους κινητήρες LM 500 των 6000 ίππων και τους πετρελαιοκινητήρες CAT C32 σε μια συνδυαστική διαμόρφωση πετρελαίου και αεριοστρόβιλου προωστηρίου σκεύους (CODAG). Το σκάφος ωθείται από υδροστρόβιλους και έχει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων.

Εκτός από το πρυμναίο σύστημα πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων (MLRS) με πυραύλους των 130 χιλιοστών, η πλατφόρμα είναι, επίσης, εξοπλισμένη με ένα ναυτικό πυροβόλο των 76 χιλ. και δυο τηλεχειριζόμενα πολυβόλα των 12,7 χιλ.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Νότια Κορέα ανέφεραν ότι το πλοίο πρόκειται να εισέλθει σε υπηρεσία το 2017 και πολύ πιθανόν να αναπτυχθεί προς αποτροπή κατά των ταχύπλοων αερόστρωμνων της Βορείου Κορέας που επιχειρούν κοντά στην Βόρεια Οριογραμμή.

 

Ridzwan Rahmat

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

One Response

 1. Προβοκάτωρ

  Με τόσα οικονομικά προβλήματα που έχουν παίζει και να μην παραδώσουν ούτε βάρκα..
  Το πόσα δις $ έχουν πάρει σε δάνεια και ενισχύσεις ξεπερνούν το ετήσιο έλλειμμα του ελλάντα..
  Και τώρα που είναι η ευκαιρία μπροστά, τα δικά μας είναι βουλιαγμένα από χρόνια…
  dcns,Leonardo – Finmeccanica,navartia, etc

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: