Αντάρτες Χούθις κατέστρεψαν άρματα μάχης M60 Patton και τροχοφόρα οχήματα HMMWV στην επαρχία Ναζράν, στην Υεμένη.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε οτι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με δυνάμεις της Υεμένης -υποστηριζόμενες από σιιτες μαχητές του κινήματος Ανσαρουλάχ- σκοτώθηκαν εφτά στρατιώτες των Σαουδαραβικών Ενόπλων Δυνάμεων, κοντά στα νοτιοδυτικά σύνορα του βασιλείου, στην περιφέρεια της Ναζράν.

Οι μαχητές Χουθις συγκρούονται σε τακτική βάση με τους συνοριακούς φρουρούς της Σαουδικής Αραβίας κατά μήκος των συνόρων και εντός της Σαουδαραβικής επικράτειας.

Περίπου 10000 έχουν σκοτωθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Υεμένη στα τέλη του 2014.

Οι Υεμένιοι ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι πολίτες που σκοτώθηκαν από τις σαουδαραβικές αεροπορικές επιδρομές.

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: