Το αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, πληροφοριών και αντιμέτρων προστασίας ευρείας περιοχής EC-130H Compass Call της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έλαβε αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά πτήσης με σκοπό να ενισχυθούν οι ικανότητες πλοήγησης, ανακοίνωσε η υπηρεσία την 5η Αυγούστου.

Το πρόγραμμα βιωσιμότητας αεροπορικών ηλεκτρονικών (AVP) του Compass Call ανανεώνει το πιλοτήριο του αεροσκάφους με οθόνες υγρών κρυστάλλων σε κόστος περίπου 45 εκατομμυρίων δολαρίων ($) εντός τριών ετών. Ο Επισμηναγός Γκεράντο Σαντσεζ, ο υποδιευθυντής επιχειρήσεων της 42ης Μοίρας Ηλεκτρονικού Πολέμου, δήλωσε σε ανακοίνωση: “Με τις νέες αναβαθμίσεις, μπορούμε να συλλέξουμε την πληροφορία με το πάτημα ενός κουμπιού”, δήλωσε ο Επσγος Σαντσεζ. “Αυξάνει την επίγνωση τακτικής κατάστασης του πιλότου στο δεκαπλάσιο”.

Δυο αναβαθμισμένα αεροσκάφη έχουν αφιχθεί στην αεροπορική βάση Ντειβις-Μονθαν στην Αριζόνα για επιχειρήσεις με την 55η Ομάδα Ηλεκτρονικού Πολέμου, και δυο ακόμη έχουν προγραμματιστεί για παράδοση. Ολόκληρος ο στόλος των 14 αεροσκαφών αναμένεται να λάβει αναβαθμίσεις AVP.

Το Compass Call έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί αποστολές τακτικής διοίκησης, ελέγχου και αντιμέτρων επικοινωνιών. Χρησιμοποιεί τις παρεμβολές θορύβου για να αποτρέψει τις εχθρικές επικοινωνίες ή να αλλοιώσει τις κρίσιμες πληροφορίες διοίκησης και ελέγχου. Ο ηλεκτρονικός πόλεμος σε ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και πρόσκτησης είναι ο δευτερεύων ρόλος του. Το EC-130H έχει πλήρωμα δεκατριών ατόμων, με 4 ιπτάμενους χειριστές, και 9 χειριστές συστήματος. Έχοντας εισέλθει σε υπηρεσία το 1982 και συμμετάσχει για πρώτη φορά σε πόλεμο το 1989 κατά τη διάρκεια της επιχείρησης “Just Cause” στον Παναμά, το EC-130H έχει πετάξει σε περισσότερες από 10400 πολεμικές εξόδους με συνολικά 64200 ώρες πτήσης.

 

Marina Malenic

 

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: