Τον Ιούλιο του 2016, ο Στρατός της Νοτίου Κορέας πραγματοποίησε δοκιμαστική βολή του ισραηλινού καθοδηγούμενου αντιαρματικού πυραύλου Spike από το όχημα SandCat. Σύμφωνα με τις Μεταφορές Όπλων SIPRI, η Νότια Κορέα προμηθεύτηκε τέσσερα οχήματά SandCat και 67 πυραύλους Spike – NLOS με την παράδοση τους να έχει πραγματοποιηθεί το 2013.

Σύμφωνα με αμυντικές πηγές της Νοτίου Κορέας, τα οχήματα είναι σε υπηρεσία με το Σώμα Πεζοναυτών των Νοτιοκορεατικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Spike NLOS είναι ένα ισραηλινής κατασκευής πολλαπλής χρήσης, ηλεκτροπτικό πυραυλικό σύστημα που παράγεται από την Ισραηλινή βιομηχανία Ραφαήλ με ασύρματη ζεύξη δεδομένων πραγματικού χρόνου για αποστάσεις έως 25 χιλιομέτρων. Το οπλικό σύστημα Spike NLOS είναι μέλος της παγκόσμιας φημισμένης οικογένειας Spike.

Το οπλικό σύστημα Spike NLOS μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε επιλογή άμεσης προσβολής ή σε επιλογή πλοήγησης μέσης-πλεύσης που βασίζεται στις συντεταγμένες του στόχου. Οι επιλογές αυτές δίνουν την δυνατότητα εξουδετέρωσης καλυπτομένων στόχων σε μεγάλες αποστάσεις με μεγάλη ακρίβεια, αποτίμηση ζημιών και τη λήψη πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Ο Spike NLOS μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με διάφορες πολεμικές κεφαλές ειδικά προσαρμοσμένες στις συγκρούσεις κατοικημένων τόπων και μεγάλης έντασης (Υψηλής Εκρηκτικότητας Αντιαρματικές, Θραυσματογόνες, PBF, PBF/F).

Τα οχήματα SandCat είναι πολλαπλού ρόλου ελαφρά θωρακισμένα οχήματά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις μονάδες επιβουλής τάξης, ειδικών δυνάμεων αστυνομίας (SWAT), διατήρησης ειρήνης, εσωτερικής ασφάλειας, μονάδες συνοριακής φύλαξης και μπορούν να εκτελέσουν ένα μεγάλο φάσμα στρατιωτικών και αστυνομικών αποστολών.

Το 2015, η Plasan παρέδωσε το SandCat σε αστυνομική διαμόρφωση στα Κολομβιανά υπουργεία Άμυνας και Μεταφορών, Άμυνας και Εθνικής Αστυνομίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, κατά την έκθεση αμυντικού υλικού MSPO στην Πολωνία, η Plasan ανακοίνωσε σύμβαση αξίας 6,56 εκατομμυρίων δολαρίων ($) για την προμήθεια τροποποιημένων θωρακισμένων οχημάτων SandCat 4X4 στις Ειδικές Δυνάμεις Στρατονομίας της Πολωνίας.

Το 2011, η ισραηλινή βιομηχανία Plasan κέρδισε διαγωνισμό αξίας περίπου 35 εκατομμυρίων $ για την προμήθεια περίπου 250 θωρακισμένων οχημάτων SandCat στο Μεξικάνικό υπουργείο Άμυνας.

Τώρα το όχημα SandCat γίνεται ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματα στον κόσμο που χρησιμοποιείται από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις σε όλον τον κόσμο. Το SandCat είναι πλέον σε υπηρεσία με την Βουλγαρία, Καναδά, Κολομβία, Ισραήλ, Μεξικό Νιγηρία, Σουηδία και Νότια Κορέα.

Βίντεο αρχείου: Βολή πυραύλου Spike απο όχημα SandCat.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: