Η νέα καθοδηγούμενη με λέιζερ βόμβα (LGB) Dual Mode Plus ολοκλήρωσε με επιτυχία δυο πρόσφατες δοκιμαστικές πτήσεις στο Τμήμα Όπλων του Κέντρου Ναυτικών Αεροπορικών Επιχειρήσεων στην Τσαινα Λεικ της Καλιφόρνια.

Οι δοκιμές επέδειξαν την λειτουργία των νέων γραμμικών οπτικών, του υποσυστήματος καθοδήγησης GPS/Σύστημα Αδρανειακής Πλοήγησης (INS) και το σύστημα ελέγχου ενεργοποίησης, να εκπληρώνουν όλους τους στόχους των δοκιμών. Αποδεσμευμένες από ένα F/A-18 Super Hornet, οι δύο αδρανείς πολεμικές κεφαλές Mk-82 (500 lb) εξοπλισμένες με τις συλλογές καθοδήγησης Dual Mode Pus, προσέβαλλαν ακινητοποιημένους στόχους εντός των απαιτήσεων των επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

“Το σύστημα Dual Mode Plus της Lockheed Martin επηρεάζεται από την αξιοπιστία και το προσιτό κόστος του συστήματος LGB Paveway II Plus ενώ ενσωματώνει GPS/INS, και ικανότητα στοχοποίησης παντός καιρού κινούμενου στόχου”, είπε ο Τζοι Σερρα, διευθυντής των Καθοδηγούμενων Συστημάτων Ακριβείας του τμήματος Πύραυλοι και Συστήματα Έλεγχου της Λοκχιντ Μαρτιν. “Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει ένα οικονομικά προσιτό οπλικό σύστημα άμεσης προσβολής ακριβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) και τους συμμάχους τους”.

Αποτελεσματικός κατά ακινήτων, μετατοπίσιμων ή κινούμενων στόχων, ο Dual Mode Plus θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα αποστολής με την παροχή ικανοτήτων προσβολών ακριβείας σε συνθήκες παντός καιρούς σε εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις. Ο Dual Mode Plus διατηρεί της εξωτερικές διαστάσεις του LGB Paveway II και ενσωματώνεται εύκολα στα αεροσκάφη που μεταφέρουν τις LGB Paveway II ή άλλα παρόμοια όπλα άμεσης προσβολής που χρησιμοποιούν το συμβατικό πρότυπο MIL-STD-1760/1553 ή τις Διεθνείς Διεπαφές Οπλισμού.

Η Λοκχιντ Μαρτιν είναι ο πιστοποιημένος προμηθευτής των τριών εκδόσεων LGB Paveway II σειράς Mk-80 (GBU-10 MK-84 [2,000 lb.], GBU-12 MK-82 και GBU-16 MK-83 [1,000 lb.]) και είναι ο μοναδικός προμηθευτής του Ενισχυμένου Καθοδηγούμενου με Laser Εκπαιδευτικου Βλήματος και των συλλογών LGB Dual Mode. Η εταιρεία έχει παραδώσει περισσότερα από 150000 εκπαιδευτικά βλήματα, περισσότερες από 75000 συλλογές LGB Paveway II και 7000 συστήματα διπλής επιλογής στο Ναυτικό, Σώμα Πεζοναυτών και Αεροπορία των ΗΠΑ και 23 διεθνείς πελάτες.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: