Οι Βασιλικές Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊλάνδης πρόκειται να αναβαθμίσουν περαιτέρω τα άρματα M60A3. Την είδηση δημοσίευσε ο ιστότοπος defense-studies.blogspot.com.

Η είδηση δημοσιοποιήθηκε τον Μάιο και έκανε λόγο για την αναβάθμιση τουλάχιστον ενός άρματος μάχης M60A3 του Στρατού της Ταϊλάνδης από την R. Elliot (προφανώς με τις Ισραηλινές Αμυντικές Βιομηχανίες, ή IMI, και με την Elbit Systems), οι πιο πρόσφατες εικόνες προέρχονται από το βίντεο συνεργασίας της Elbit System/C4I με την Ταϊλάνδη με τις δοκιμές εξέλιξης της βελτίωσης των αρμάτων μάχης M60A3 της 2ης Επιλαρχίας Ιππικού της 17ης Ταξιαρχίας Φρουρών Ιππικού.

Στο βίντεο, το υπό δοκιμή άρμα μάχης, εξωτερικά φαίνεται να διαθέτει νέο σκοπευτικό στην θέση του παλιού (TTS) πάνω στην οροφή του πύργου και νέο θερμοαπαγωγικό περίβλημα στην κάννη του πυροβόλου, επίσης στο εσωτερικό: τα περισκόπια του πυροβολητή και η προέκταση του προσοφθάλμιου του αρχηγού έχουν αντικατασταθεί από οθόνες υγρών κρυστάλλων. Στο βίντεο γίνεται επίδειξη της σταθεροποίησης προβάλλοντας σε διπλή οθόνη το νηματόσταυρο πάνω στον στόχο ενώ το άρμα αναπηδά σε αναχώματα που συναντά κατά την κίνηση του.

Το αναβαθμισμένο άρμα δεν φαίνεται να διαθέτει σύστημα αναφοράς στομίου κάννης.

Το αναβαθμισμένο σκοπευτικό προέρχεται από όχημα πυροβολικού και θα συνεχίσει να βασίζεται στο πυροβόλο M68 (L7) των 105 χιλιοστών. Το Ισραήλ κατασκεύασε και τοποθέτησε ένα νέο σκοπευτικό και σύστημα έλεγχου πυρός τα οποία δοκιμάστηκαν σε εν κινήσει βολές ήμερα και νύχτα κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών βαίνουν καλώς, το άρμα M60A3 βελτίωσε την ακρίβεια του κατά τις βολές, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αν θα γίνουν βελτιώσεις στην θωράκιση και σχετικά με το πρόγραμμα. Ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες αν πρόκειται να αναβαθμιστούν μόνο τα πέντε άρματα M60A3 που συμμετέχουν στην αξιολόγηση ή όλα τα άρματα μάχης M60A3 (της 5ης Επιλαρχίας Ιππικού της 17ης Ταξιαρχίας Φρουρών Ιππικού) και τα M60A1 (της 20ης Επιλαρχίας Φρουρών Ιππικού).

Οι Βασιλικές Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊλάνδης διαθέτουν 53 M60A1 RISE και 125 M60A3 TTS προερχόμενα από τα αποθέματα του Στράτου των ΗΠΑ.

2 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Χάρη στο ΥΤ ανακάλυψα ότι υπάρχει και αλλού ενδιαφέρον για αναβαθμίσεις Μ60,όπως αυτή στο Ομάν

  Απάντηση
 2. Husky_harry

  Στο βίντεο κάπου γράφει για βολή στα 3000 m.. το δραστικό του L7 με APFSDS ήταν 1500 m .. με επιφύλαξη λόγω ασθενούς μνήμης.. πέρασαν και 20 χρόνια :-). Εκτός και εάν ή βολή ήταν μόνο για να δουν εάν φτάνει…

  Μήπως «πηραξαν»και τα πυρομαχικά? Σε σχέση με το νεο θερμοαπαγωγικό . Ενδιαφέρουσα είδηση για ένα αξιόπιστο όπλο σε μεγάλους αριθμούς σον ΕΣ.. με χιλιάδες βλήματα στις αποθήκες αυτού του διαμετρήματος..

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: