Η Ουκρανία σκοπεύει να αναπτύξει ένα τρίτης γενιάς Όχημα Μάχης Πεζικού για να αντικαταστήσει τα παρωχημένα ΒΜΡ-1 και ΒΜΡ-2.
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και Αμύνης του Ανωτάτου Συμβουλίου ( Verkhovna Rada )της Ουκρανίας, Ιβάν Βίννικ.

Ο Βίννικ ανέφερε ότι το εργοστάσιο ελκυστήρων στο Χάρκοβο θα αρχίσει σύντομα την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού μαζί με άλλες παραγωγικές μονάδες μετά από εντολή του ουκρανικού Υπουργείου Αμύνης. Το εργοστάσιο μπορεί να αναλάβει την παραγωγή ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς πολλαπλού ρόλου και νέων οχημάτων μάχης πεζικού.

«Από κοινού με το Υπουργείο Αμύνης και με τη βοήθεια της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και Αμύνης σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή σε αυτήν την επιχείρηση. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η παραγωγή του ουκρανικού τεθωρακισμένου οχήματος μάχης πεζικού τρίτης γενεάς που θα πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις», είπε ο Ιβάν Βίννικ.

Το Εργοστάσιο Ελκυστήρων του Χαρκόβου (με τα αρχικά ΧΤΖ) αποτελούσε και είναι ακόμη ένα από τα λίγα εργοστάσια στον κόσμο που είναι ικανά να παράξουν τόσο τροχοφόρα όσο και ερπυστριοφόρα οχήματα.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

______________________________

Είσαι λάτρης της αμυντικής τεχνολογίας και γενικότερα των στρατιωτικών θεμάτων;
Αναζητείς ένα χώρο οπού μπορείς να συνομιλήσεις με νηφαλιότητα, να δημοσιεύσεις και αστειευτείς με κόσμιο τρόπο για θέματα άμυνας μακριά από κομματικές ρητορείες και πολιτικές σκοπιμότητες;
Τότε είσαι στο σωστό μέρος, βρήκες αυτό που έψαχνες, υπάρχει για σένα στο Facebook η ομάδα«Προέλαση-Limit Of Advance».

Ο Ευστάθιος Βασιλείου είναι ένας από τους διαχειριστές της ομάδας Προέλαση-Limit Of Advance στο Facebook.

______________________________

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: