Μια Καναδική έρευνα πάνω στις δομές της μοντέρνας αεροπορίας στρατού με συγκριτική αναφορά/αξιολόγηση και κατάταξη της Ελλάδος ως μιας από τις πλέον ισορροπημένες και προηγμένες αεροπορικές δυνάμεις Στράτου Ξηράς στην Δύση.

Οι Καναδικές δυνάμεις διέθεταν μέχρι πρόσφατα ένα στόλο μόνο από ελικόπτερα CH 146 Griffon (σ.σ. Τα γνωστά μάς Bell 412EP), για την υποστήριξη των επίγειων επιχειρήσεων για πάνω από μια δεκαετία. Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει μετά την απόφαση της Καναδικής κυβέρνησης για την προμήθεια 16 Chinook που θα αυξήσουν την μεταφορική ικανότητα των καναδικών δυνάμεων.

Με την εισαγωγή των Chinook, οι αναλυτές εντός και εκτός Καναδικών δυνάμεων και του Υπουργείου Άμυνας, θα αρχίσουν να κάνουν ερωτήσεις σχετικές με την δομή της τακτικής δύναμης του Καναδά.

 • Μπορούν οι Καναδικές δυνάμεις να λειτουργήσουν ένα βαρύ μεταφορικό ελικόπτερο χωρίς προστασία ή οποία, τυπικά, παρέχεται από οπλισμένα επιθετικά ελικόπτερα;
 • Έχει λογική οι τακτικές αεροπορικές δυνάμεις να φτιάχτηκαν μόνο για ελικόπτερα γενικής χρήσης και μεταφορικά;
 • Δεν θα έπρεπε ο Καναδάς να συμπληρώσει τον στόλο των μεταφορικών και των ελικοπτέρων γενικής χρήσης με άλλους τύπους που μπορούν να παρέχουν αναγνώριση και υποστήριξη πυρός στα μεταφορικά ελικόπτερα, στις ελαφρές μονάδες πεζικού ή στις ειδικές δυνάμεις;
 • Και τελικά, ποια είναι τα στοιχεία μιας ισορροπημένης δύναμης ελικοπτέρων που θα είναι αφιερωμένη στις επίγειες επιχειρήσεις;

 

Για περισσότερα επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: Πως μοιάζει μια ισορροπημένη τακτική δύναμη ελικοπτέρων

 

4 Σχόλια

 1. selenos.

  Γνωριζετε,ποτε θα αρχισουν να ερχονται τα Σινουκ;Υπαρχει εξελιξη στο θεμα των Μπλακ Χωκ;

  Απάντηση
 2. X

  O Kαναδάς έχει για πολλά χρόνια ελικόπτερα τύπου Chinook. Το θυμάμαι καλά. Αυτά που αγόρασε τώρα είναι για να αντικαταστήσει τα παλαιότερου τύπου. Το 1974 έβαλε σε υπηρεσία 30 Chinook δίνοντας τους την ονομασία CH-147.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: