Η νέα αυτή θέση των ΗΠΑ έρχεται να ικανοποιήσει το πάγιο τουρκικό αίτημα να μην δημιουργηθεί ενιαία αυτόνομη κουρδική οντότητα στη βόρεια Συρία.

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει στις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας ότι πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους ανατολικά του Ευφράτη μετά την κατάληψη της πόλης Μανμπίτζ, για να συνεχίσουν να έχουν την αμερικανική υποστήριξη, ανέφερε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, από την Άγκυρα.

Η Τουρκία θεωρεί τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας εχθρική δύναμη και η νέα αυτή θέση των ΗΠΑ έρχεται να ικανοποιήσει το πάγιο τουρκικό αίτημα να μην δημιουργηθεί ενιαία αυτόνομη κουρδική οντότητα στη βόρεια Συρία.

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την Άγκυρα, θα ενίσχυε τις αποσχιστικές – αυτονομιστικές βλέψεις του παράνομου Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) και τις τουρκικές επαρχίες όπου ζουν κατά πλειοψηφία Κούρδοι.

Οι δηλώσεις του κ. Μπάιντεν έγιναν την ίδια ημέρα που τουρκικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, εισήλθαν στη Συρία για να συμβάλουν στην κατάληψη της μεθοριακής πόλης Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό Κράτος.

naftemporiki.gr

8 Σχόλια

 1. xm8

  Οι Κούρδοι (YPG) δεν κινούνται πέρα από τον Ευφράτη, κινούνται όμως οι Άραβες σύμμαχοι τους (SDF).
  Από χθες καταλαμβάνουν τα χωριά που άδεισαν για τους Τούρκους οι του Ισλαμικού Κράτους και συγκρούονται με τις παλλακίδες των Τούρκων, τα αγόρια του FSA.
  Αυτό δεν νομίζω να το περίμεναν οι σχεδιαστές του μέλλοντος της περιοχής και θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια.
  Ο Μπάιντεν ξεφτιλίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί τις ΗΠΑ με τα λεγόμενα του, Η Μερκελίτσα έδωσε λευκή επιταγή στον Ερντογάν και ο Πούτιν κάτι σα να άκουσε για κάποια Συρία, δεν είναι όμως σίγουρος (αχ αυτό το ξανθό μούσι).

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: