Τα άρματα M1A1 Abrams των Πεζοναυτών των πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο φοβερά.

Οι αναβαθμίσεις σε 400 άρματα θα περιλαμβάνουν ένα κομβίο το οποίο θα επιτρέπει στον αρχηγό του άρματος να κινήσει το πυροβόλο του άρματος σε στόχο που έχει εντοπιστεί από το πολυβόλο .50, και βελτιωμένο σκοπευτικό ημέρας και θερμικό, είπε ο Μαικ Κρέινερ, ο διαχειριστής του έργου της Διοίκησης Συστημάτων Σώματος Πεζοναυτών (MARSYSCOM).

Όλες οι αναβαθμίσεις έχουν ως πηγή την ανατροφοδότηση των αρματιστων Πεζοναυτών που υπηρετούν στο Ιράκ, είπε ο Κρέινερ στο Marine Corps Times. Θα εγκατασταθούν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2017, είπε.

Το άρμα μάχης M1A1 έχει πύργο και πυροβόλο των 120 χιλιοστών που χρησιμοποιείται από τον πυροβολητή και ένα πολυβόλο των .50 που χειρίζεται ο αρχηγός από το εσωτερικό του άρματος, είπε ο Κρεινερ. Τώρα, η MARSYSCOM διευκολύνει τους αρχηγούς να κινήσουν και το πυροβόλο.

“Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να εμπλέξουν στόχους γρηγορότερα, ειδικά όταν το άρμα κινείται”, είπε ο Κρεινερ. “[ο αρχηγός] Μπορεί να εντοπίσει έναν στόχο εν κινήσει χρησιμοποιώντας το πολυβόλο .50 και τότε να πιέσει το κομβίο και το πυροβόλο θα μετακινηθεί προς τα εκεί”.

Χωρίς αυτές τις βελτιώσεις, οι αρχηγοί έπρεπε να προσκτήσουν τον στόχο δια οφθαλμών και χρησιμοποιώντας την υπερκέραση να περιστρέψουν τον πύργο, είπε.

“Είναι απλά πολύ δύσκολο να το κάνεις εν κινήσει”, είπε ο Κρεινερ.

Κάνοντας ευκολότερη την περιστροφή και τον χειρισμό του πύργου και πυροβόλου από τους αρχηγούς μπορούν να εξοικονομηθούν τα προηγούμενα δευτερόλεπτα της ώρας που χρειαζότανε για την πρόσκτηση του στόχου, ανάλογα με το πόσο πολύ έπρεπε να περιστρεφόσουν οι αρχηγοί τον πύργο, είπε.

Το σκοπευτικό ημέρας και θερμικό πρόκειται να αναβαθμιστούν με την εγκατάσταση μιας έγχρωμης κάμερας και μιας έγχρωμης οθόνης, είπε ο Κρείνερ. Η υπάρχουσα κάμερα και οθόνη και των δύο σκοπευτικών δείχνει τους στόχους σε πράσινο και μαύρο χρώμα.

“Δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τους μπλε, κόκκινους, άσπρους, κίτρινους, μοβ στόχους, ειδικά στα οχήματα”, είπε ο Κρέινερ. “Οι έγχρωμες ενδείξεις είναι πολύ σημαντικές για την θετική αναγνώριση Μπορεί να έχεις δύο φορτηγά που περιμένουν σε μια φάλαγγα σ’ ένα σημείο ελέγχου και το ένα είναι κόκκινο και το άλλο πράσινο, και τότε λένε “Ει, πρέπει να στοχεύσεις το πράσινο φορτηγό”. Λοιπόν, δεν μπορούσαν να το ξεχωρίσουν”.

Και τα δύο σκοπευτικά, ημέρας και θερμικό, θα μπορούν επίσης να παρατηρήσουν πολύ πιο μακριά απ’ ότι τώρα, είπε.

Όταν ερωτήθηκε αν οι βελτιώσεις του άρματος μάχης M1A1 Abrams έχουν ως σκοπό να αντιμετωπίσουν τα τελευταία Ρωσικά άρματα, ο Κρέινερ ήταν κατηγορηματικός “όχι, δεν είναι”.

Jeff Schogol

Απόδοση/Μετάφραση απο το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

7 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Πολύ ασάφεια τελευταία με την απόδοση κειμένων,αλλά και τα κείμενα του Defence#News#Com είναι ολίγον σιβυλλικά.
  Από πότε το πολυβόλο εντοπίζει στόχους;
  Μαγκέψανε τα πολυβόλα και σκοπεύουν μόνα τους;
  Προφανώς εδώ έχουμε κάποιο υποκατάστατο του ανεξάρτητου θερμικού περισκοπίου του ΑΠΜΑ,που το Μ1Α1 δέν διαθέτει,και το υποκατάστατο είναι συζευγμένο με το πολυβόλο.

  Απάντηση
  • Ευστάθιος Παλαιολόγος

   Οι Πεζοναυτες στα Μ-1Α1 τους εχουν μια βελτιωμενη θεση Αρχηγου η οποια εχει, εκτος απο το κλασσικο περισκοπικο σκοπευτικο για το 0,50″, και μια θερμικη καμερα. Τωρα αυτο, απ οτι καταλαβαινω, το εχουν διασυνδεσει με το ΣΕΠ του Αρματος ωστε να μπορει ο Αρχηγος να καταδεικνυει στοχους στον πυροβολητη. Π.χ. στο Λεκλερκ κατω απο καθε περισκοπιο της θεση του αρχηγου υπαρχει ενα κουμπι ωστε να περιστραφει ο πυργος προς τον τομεα του περισκοπιου. Κατι αναλογο εχουν κι αλλα αρματα. Εδω ειναι αναλογο

   Απάντηση
 2. Gunner

  Είναι μια πολύ λογική λύση από την στιγμή που ο πυργίσκος του αρχηγού πληρώματος ο οποίος είναι σταθεροποιούμενος σε 2 άξονες (Stabilized Commander’s Weapon Station). Αυτη η έκδοση πιθανόν να είναι η βέλτιστη σε εμπλοκές Hunter-killer, αφού το μοναδικό εμπόδιο είναι το πολυβόλο του γεμιστή, σε αντίθεση με το Μ1Α2 του οποίου το CITV έχει πολλά εμπόδια. Είναι μια λύση που μάλλον πρέπει να δει και ο Αμερικανικός Στρατός, μιας και η λύση τοποθέτησης του Μ153 μπροστά από την θυρίδα του αρχηγού, είναι πέρα για πέρα προβληματική.

  Απάντηση
   • Gunner

    Αυτό θα έπρεπε να είναι δεδομένο από την έκδοση 2. Το θέμα είναι γιατί δεν αποσύρουν το CITV και δεν χρησιμοποιούν τον CROWS(Lite) και για εμπλοκές Hunter-killer @ killer-killer.

    Abrams Integrated Display and Targeting System, or AIDATS

   • Ευστάθιος Παλαιολόγος

    Πιθανόν να έχει να κάνει με την καλύτερη απόδοση των οπτροηλεκτρονικών του CITV μιας και έιναι 3ης γενεάς και μεγάλων φακών. Αντίθετα του CROWS είναι πιθανότατα μικρότερων δυνατοτήτων, προσανατολισμένα στα 1500-1800μ του πολυβόλου τους παρά στα >3χλμ του πυροβόλου του άρματος

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: