Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Army) αποκτά νέο ιμάντα αιμοστατικής περίδεσης (τουρνικέ) που έχει σχεδιαστεί να μειώνει την αιμορραγία του προσωπικού που υπέστη τραυματισμούς πέρα απ’ τις δυνατότητες ενός παραδοσιακού τουρνικέ.

“Η πρόοδος στα τουρνικέ νομίζω είναι πραγματικά πολύ σημαντική”, είπε στους δημοσιογράφους κατά το πρόγευμα της 18ης Αυγούστου η διευθυντής της Διοίκησης Υγειονομικού του USARMY, αντιστράτηγος γενική χειρούργος Ναντια Γουεστ. “Ο έλεγχος αιμορραγίας είναι η υπ αριθμόν ένα σκέψη: Να σταματήσουμε την αιμορραγία όσο πιο γρήγορα μπορούμε”.

Ένα παραδοσιακό τουρνικέ μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε έναν βραχίωνα ή πόδι που μπορεί να περιελιχθεί γύρω του, αλλά για τραύματα εγγύτερα στον κορμό του σώματος το ζωνοειδές κομβικό τουρνικέ μπορεί να τοποθετηθεί ψηλότερα κοντά στην μέση ή το άνω μέρος του θώρακα. Διαθέτει δύο φουσκωτές κύστες: Μια ή δύο μπορούν να φουσκωθούν πάνω σε ένα μεγάλο αγγείο στην βουβωνική χώρα η την περιοχή της μασχάλης, εξήγησε η αντιστράτηγος Γουέστ.

USA_tourniquet2

Η Υπηρεσία Ιατρικού Εξοπλισμού του Στρατού των ΗΠΑ αναπτύσσει ένα νέο κομβικό τουρνικέ που έχει σχεδιαστεί για να σώζει τους στρατιώτες από την αιμορραγία στο πεδίο της μάχης. (Ellen Crown, USAMMA)

Η Υπηρεσία Ιατρικού Εξοπλισμού του Στρατού των ΗΠΑ (USAMMA), η οποία αναπτύσσει την συσκευή, είπε τον Μάρτιο, ότι η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το 2013 το “Κομβικό τουρνικέ SAM” για χρήση στη βουβωνική χώρα και τότε μετέπειτα το ενέκρινε για μασχαλιαία χρήση και περίδεση στην πυελική κοιλότητα.

Τα τουρνικέ κυκλοφορούν ευρέως και οι στρατιώτες διδάσκονται να τα εφαρμόζουν σε τραυματισμένους συντρόφους τους, για τώρα το πιο προηγμένο κομβικό τουρνικέ “θα είναι για το προσωπικό του Υγειονομικού”, είπε η αντιστράτηγος Γουεστ, προσθέτοντας ότι ο Στρατός αναδιοργανώνει τις ιατρικές συλλογές και προσδιορίζει πως θα πρέπει να αναπτυχθεί η συσκευή.

Η USAMMA είπε ότι η βιομηχανία έχει αναπτύξει ένα επισυναπτόμενο σακίδιο molle για την περίδεση του κομβικού τουρνικέ στο κύριο σακίδιο γιατρού “σακίδιο M9”, αυτό έγινε διαθέσιμο για πρώτη φορά πέρυσι.

Ομοίως, η υπηρεσία επικαιροποιεί τις συλλογές, προϊόντα και σύνεργα (SKO) με ένα τα νέα κομβικά τουρνικέ για χερσαία και εναέρια ασθενοφόρα, όπως επίσης και για Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) και προκεχωρημένες χειρουργικές ομάδες SKO, είπε η USAAMA. Επίσης “επικαιροποιεί τον σάκο SKO διασώστη μάχης ώστε να περιλαμβάνει το κομβικό τουρνικέ και το σακίδιο molle”.

Daniel Wasserbly

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

3 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: