Η βιομηχανία “General Dynamics Land Systems UK” (GDLS UK) επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να αρχίσει τις επανδρωμένες δοκιμαστικές βολές του αναγνωριστικού – ειδικού οχήματος “Ajax” στις αρχές του 2017.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί συνέχεια της σειράς μη επανδρωμένων δοκιμαστικών βολών σε πεδίο βολής της Ουαλίας που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Ο πύργος του “Ajax” κατασκευάστηκε από την “Lockheed Martin” στο πλαίσιο σύμβασης υπεργολαβίας. Κατασκευάστηκαν τρεις πρωτότυποι πύργοι και θα ακολουθήσει η παραγωγή ακόμα 245 πύργων.

Ο πύργος είναι οπλισμένος με το «Σύστημα Οπλισμού Τηλεσκοπικού Κάλυκα» (CTAS) της “CTAI”, ένα συζυγές οπλοπολυβόλο ων 7,62 χιλιοστών (MG), τον τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RWS) “Protector” της “Kongsberg” ο οποίος μπορεί να δεχθεί ένα “MG” των 7,62 ή 12,7 χιλιοστών ή έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλ. και δέσμες ηλεκτρικά πυροδοτούμενων εκτοξευτών βομβίδων.

Στην Ουαλία δοκιμάστηκε επίσης η έκδοση της “Προστατευόμενη Κίνηση Αναγνώρισης Υποστήριξης” (PRMS) “Ares” που είναι επίσης εξοπλισμένη με έναν “RWS” “Protector” της “Kongsberg”.

Σύμφωνα με την “GDLS-UK”, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 400 μεμονωμένες δοκιμές στα “Ajax” και “Ares”.

Μετά από αυτές τις δοκιμές το “Ajax” θα χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω δοκιμές μηχανοκίνησης, δοκιμές ψυχρού περιβάλλοντος, συστημάτων ισχύος και δοκιμές στα συστήματα “ISTAR”.

Σήμερα υπάρχουν τρία πρωτότυπα του “Ajax”: Το “PMRS Ares”, το “Apollo” εξοπλισμός υποστήριξης – επισκευής και το “Atlas” εξοπλισμός υποστήριξης – περισυλλογής.

Το έβδομο πρωτότυπο θα επιδείξει τις -ειδικών ρόλων- σχεδιάσεις και θα αποτελούνται από το “Athena” (διοίκηση και έλεγχος), το “Argus” (αναγνώριση μηχανικού) και ασθενοφόρο.

Τα εν λόγω οχήματα θα ακολουθήσουν 598 οχήματα παραγωγής με τα πρώτα 100 να συναρμολογούνται στις εγκαταστάσεις της “General Dynamics European Land Systems Santa Barbara Sistemas” στην Ισπανία.

Τα υπόλοιπα 498 οχήματα θα συναρμολογηθούν στις προσφάτως εγκαινιασμένες εγκαταστάσεις δοκιμών, ενσωμάτωσης και συναρμολόγησης “AFV” της “GDLS-UK” στην Μερθι Τιντφιλ της νότιας Ουαλίας. Η εν λόγω εγκαταστάσεις θα είναι πλήρως λειτουργικές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, με την παραγωγή να συνεχίζεται έως το 2024.


Christopher F Foss
Απόδοση/Μετάφραση απο το “IHS Janes” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: