Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, πραγματοποιήθηκε άσκηση ελέγχου αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή αριθμού αεροσκαφών, των σταθμών αεροπορικού ελέγχου, των κέντρων επιχειρήσεων και του συνόλου αντιαεροπορικών συστημάτων / όπλων και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξέταση του χρόνου ετοιμότητας και αντίδρασης των συστημάτων αεράμυνας της χώρας σε όλη την επικράτεια, καθώς και του επιπέδου εκτέλεσης των σχετικών διαδικασιών και σχεδίων.

Στο πλαίσιο της άσκησης, 2 ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών απογειώθηκαν προσομοιάζοντας με την κίνηση τους εχθρική αεροπορική δύναμη, η οποία αρχικά αναγνωρίσθηκε από τους σταθμούς αεροπορικού ελέγχου και ακολούθως αναχαιτίσθηκε από φίλια μαχητικά αεροσκάφη, με παράλληλη ενεργοποίηση αντιαεροπορικών συστημάτων / όπλων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: