Η Κουργανμασζαβόντ απεκάλυψε την αναβαθμισμένη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) «BMP-3 Dragun» με επιπρόσθετη θωράκιση κατά την έκθεση αμυντικού υλικού «Army-2016» στα προάστια της Μόσχας.«Η Κουργανμασζαβόντ ενίσχυσε το ΤΟΜΑ «BMP-3 Dragun». Το όχημα έχει δεχθεί πλευρικές «ποδιές» κατασκευασμένες από συνθετική θωράκιση και μια αναβαθμισμένη σουίτα ηλεκτροπτικών. Η βιομηχανία σχεδιάζει την συναρμολόγηση του οχήματος επίδειξης «Dragun» για τις κρατικές δοκιμές και τους επιχειρησιακούς ελέγχους και αξιολογήσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2017″΄, δήλωσε στην έκθεση εκπρόσωπος της βιομηχανίας στο «IHS Janes». Πρόσθεσε επίσης ότι το «Dragun» θα είναι η βάση για μια ολόκληρη νέα οικογένεια οχημάτων μάχης.

© Vitaly Kuzmin

Σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές, το «BMP-3 Dragun» έχει βάρος μάχης 21 τόνους, ανωτάτη ταχύτητα επί δρόμου τα 70 χιλιόμετρα ανά ώρα (χμλ/ωρα), ταχύτητα πλεύσης 10 χλμ/ώρα και επιχειρησιακή αυτονομία 700 χλμ. Το όχημα διαθέτει πλήρωμα τριών ατόμων και μπορεί να μεταφέρει στο πεδίο της μάχης έως 8 στρατιώτες. Εν αντιθέσει με το αρχικό «BMP-3» το «Dragun» διαθέτει τον κινητήρα τοποθετημένο στο εμπρόσθιο μέρος (έναν πολλαπλού καυσίμου πετρελαιοκινητήρα UTD-327 των 600 ίππων). Το «BMP-3 Dragun» είναι οπλισμένο με έναν τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RCWS) που χρησιμοποιεί το πυροβόλο-εκτοξευτή 2A70 των 100 χιλιοστών που μπορεί να βάλλει τους καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραύλους 9M117 «Bastion» (AT-12 Stabber), το αυτόματο πυροβόλο 2A72 των 30 χιλ. και ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλ. Το «Dragun» είναι, επίσης, εξοπλισμένο με το ανθεκτικό σε ηλεκτρονικές παρεμβολές ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός «Vityaz».

Nikolai Novichkov

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: