Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πρόκειται σύντομα να παραλάβει ένα νέο σύστημα τηλεπικοινωνιακών παρεμβολών που θα προσφέρει στους Πεζοναύτες την επιχειρησιακή αιχμή στον εκστρατευτικό πόλεμο ελιγμών, τις παράκτιες επιχειρήσεις και τους μελλοντικούς ρόλους κυβερνοχώρου.

Το «Σύστημα Εντοπισμού Εκπομπής Επικοινωνίας και Επίθεσης ΙΙ», η “CESAS II”, είναι το αποκλειστικό εποχούμενο επίγειο μέσο υψηλής ισχύος ηλεκτρονικού πολέμου που παρέχει στη Δύναμη Κρούσης Αέρος-Εδάφους Πεζοναυτών (MAGTF) τη δυνατότητα να εντοπίσει, αρνηθεί και παρεμβάλει τις επικοινωνίες των απειλών. Η αναβάθμιση κατέστησε το νέο σύστημα ελαφρύτερο και διπλασίασε την εμβέλεια της συχνότητας του.

“Οι Πεζοναύτες πρέπει να είναι σε θέση να διακόπτουν, αποτρέπουν και υποβιβάζουν ταχέως και σε συνεργασία τα εχθρικά συστήματα επικοινωνιών χρησιμοποιώντας μη φονικές και φονικές χερσαίες επιθέσεις”, είπε o διευθυντής προγράμματος για το CESAS στις Πληροφορίες Πεζοναυτών στη Διοίκηση Συστημάτων Σώματος Πεζοναυτών (MCSC). “Το CESAS ΙΙ έχει σχεδιαστεί να πράττει αυτό, να παρεμβάλλει στις συνηθισμένες κοινές συχνότητες επικοινωνιών”.

Όταν ενσωματώθηκε σε πλατφόρμα οχήματος, το CESAS II ζύγιζε περίπου το μισό από το προηγούμενο σύστημα, μειώθηκε από τις 1300 στις 670 λίβρες. Το σύστημα μπορεί επίσης να συμπτυχθεί σε ένα κύριο σύστημα μεγέθους ενός άνδρα, το οποίο περιλαμβάνει τα κιβώτια, τον φορητό υπολογιστή και τα καλώδια που ζυγίζουν συνολικά περίπου 80 κιλά.

“Το “CESAS II” παρέχει εν στάσει και εν κινήσει δυνατότητες, είναι ελαφρύ, αρθρωτό, επεκτάσιμο, αξιόπιστο, οικονομικό, ανθεκτικό, και οικονομικά βιώσιμο”, είπε ο διευθυντής. “Το σύστημα μπορεί να πραγματοποιεί επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου εν κινήσει και εν στάσει προς υποστήριξη των MAGTF και των διοικητών των διακλαδικών δυνάμεων».

Το σύστημα ενσωματώθηκε στις μονάδες διαβιβάσεων, συγκεκριμένα στα οχήματα Χαμερ. Τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν την επέκταση της ικανότητας και σε άλλα οχήματα πλατφόρμες όπως το Ελαφρύ Θωρακισμένο Όχημα (LAV) και το Ελαφρύ Διακλαδικό Τακτικό Όχημα (JLTV).

To “CESAS II” καλύπτει τα πεδία υψηλής συχνότητας (HF), πολύ υψηλής συχνότητας (VHF) και εξαιρετικά υψηλής συχνότητας (UHF) κατά εχθρικών πομπών χρησιμοποιώντας φάσματα σύγχρονων διαμορφώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μεμονωμένο ή σε συνδυασμό με φονικά πυρά, όπως επιβάλει η εκάστοτε αποστολή, κατάσταση και απειλή.

“Το “CESAS II” είναι ένας πολλαπλασιαστής ισχύος που ενισχύει την ικανότητα των μονάδων διαβιβάσεων να υλοποιήσουν το Σχέδιο Πληροφοριών της MAGTF”, είπε ο διευθυντής.

Το σύστημα θα είναι σε πορεία ανάπτυξης προς στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Πηγή: Marine Corps Systems Command

One Response

 1. Gunslinger32

  Το σύστημα προσφέρει επίσης προστασία από επιθέσεις με IED καταστέλλοντας την επικοινωνία μεταξύ απομακρυσμένου πυροκροτητή και εκρηκτικού μηχανισμού. Τέτοιες
  αποστολές αναλάμβαναν τα EA-6B στο Ιράκ και Αφγανιστάν ως αεροπορική υποστήριξη
  στις επίγειες δυνάμεις.

  Through insightful and innovative work by professionals at the Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory, the Electronic Warfare Database Support command at NAS Point Mugu and the Whidbey‐based Electronic Attack Weapons School, Prowler crews adapted their Tactics, Techniques and Procedures to a new threat target set and were able to provide direct support for coalition ground troops in the form of radio‐controlled improvised electronic devices (IED) suppression.

  https://www.tailhook.net/PDF/Prowler-Growler-SU2015.pdf

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: